Τη ζώνη των 1.300 μονάδων επιβεβαίωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να δίνει το μήνυμα ότι μπορεί να διαπεράσει το όριο που σταμάτησε την αντίδραση αυτής της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,30% στις 1.299,76 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 60 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ κατάφερε να σπάσει το σερί των τεσσάρων αρνητικών εβδομάδων, κλείνοντας με κέρδη 2,9%, αλλά δεν ικανοποίησε με τη συναλλακτική του δραστηριότητα, η οποία καθηλώθηκε ιδιαιτέρως χαμηλά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Στις τελευταίες τρεις μάλιστα, επέλεξε να κρατήσει τα κεκτημένα, επιτρέποντας όμως κάποιες μικροδιορθώσεις, ειδικά σε επίπεδο τίτλων.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νευρικά ενόψει του συμποσίου στο Τζάκσον Χολ

Βέβαια, αν και δεν πρόσθεσε κάτι διαφορετικό στην ανάλυση, πλην όμως ότι κατάφερε να αντιδράσει όταν πιέστηκε προς τις 1.260 μονάδες. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατοχύρωσε το επίπεδο των 1290-2 μονάδων. Ο δρόμος όμως για τις 1400 είναι ανοιχτός, με μία μικρή στάση στις 1345. Η έξοδος, επίσης καθαρή, κάτω από 1260 σε ημερήσιο κλείσιμο, αν όλα στραβώσουν.

Στάση αναμονής

Η διακύμανση σήμερα ήταν ολίγων μονάδων, με το θετικό πρόσημο να αποδίδεται στην κίνηση ακόμη λιγότερων τίτλων. Οι συναλλαγές έδειξαν ότι οι περισσότεροι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής στην αγορά, κάνοντας μόνο μικρές κινήσεις που δεν αλλάζουν επαρκώς τις ισορροπίες, αλλά και την παλίνδρομη κίνηση μεταξύ των 1.290 και των 1.300 μονάδων. Είναι σαφές άλλωστε ότι οι πωλητές δεν θέλουν να χάσουν τα επίπεδα, με τους αγοραστές όμως να αποζητούν χαμηλότερες τιμές, δημιουργώντας μια ιδιότυπη ισορροπία μετά την αντίδραση της Δευτέρας και της Τρίτης.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Μυτιληναίος ξεχώρισε σήμερα με το +4,30%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Autohellas, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΔΕΗ και Τιτάν. Θετικά έκλεισαν οι Cenergy, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Coca Cola, ενώ αρνητικά οι Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα. Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες σε Σαράντη, Εθνική, ΟΤΕ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών