
Η Morgan Stanley κατεβάζει τον πήχη για τις τιμές-στόχους των μετοχών για τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, καθώς η Wall Street είναι πιο προσεκτική απέναντι στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Ο αμερικανικός κολοσσός μείωσε τον βασικό στόχο του Ιουνίου 2024 για τον δείκτη MSCI China στο 60, κατά 14% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της, σύμφωνα με σημείωμα που είδε το φώς την Πέμπτη. Ο δείκτης κινδυνεύει να καταγράψει μια πτώση 33% από το τρέχον επίπεδό του γύρω στο 60, σύμφωνα με την προοπτική της Morgan Stanley.
«Αλλαγή σκυτάλης» στην Morgan Stanley
Η αλλαγή σχετίζεται με την πρόσφατη μείωση των προβλέψεων της Morgan Stanley για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το επόμενο έτος, γράφουν στο σημείωμα αναλυτές όπως η Laura Wang και ο Jonathan Garner. «Πιο σημαντική πίεση στα κέρδη λόγω ζητημάτων στον τομέα των ακινήτων, μέσων χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποπληθωρισμού και καθυστερημένων κινήτρων: η καθοδική προσαρμογή στους στόχους μας οφείλεται σε ένα συνδυασμό πολύ χαμηλότερων προσδοκιών κερδών το 2023 και σε πολλαπλή υπόθεση χαμηλότερης αποτίμησης», είπαν οι αναλυτές
Η μείωση έρχεται μετά τη μείωση του στόχου κατά 4% για τις κινεζικές μετοχές από την Goldman Sachs Group Inc. νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενη τις πολιτικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση της πτώσης των ακινήτων. Η Goldman μείωσε τους στόχους τιμών για τον MSCI Asia Pacific ex Japan Index την Παρασκευή, λέγοντας ότι η μετάδοση της πίεσης στην αγορά ακινήτων της Κίνας και στην υπόλοιπη Ασία θα επιβραδύνει τα κέρδη και τις αποδόσεις της περιοχής.
Η Morgan Stanly μείωσε επίσης τους βασικούς στόχους της για τον Ιούνιο του 2024 για τους δείκτες Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index και CSI 300 σε 18.500, 6.450 και 4.000 αντίστοιχα.
Η τράπεζα της Wall Street νωρίτερα αυτό το μήνα υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές και συνέστησε στους επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη μετά από ένα ράλι που υποκινήθηκε από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις κινήτρων.
Οι μετοχές ακινήτων υποβαθμίστηκαν λόγω απογοητευτικών προοπτικών πωλήσεων και αυξανόμενου κινδύνου χρεοκοπίας, σύμφωνα με την Morgan Stanley. Η τράπεζα συνεχίζει να προτιμά τον τομέα της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών, δεδομένης της χαμηλότερης έκθεσης της ιδιωτικής κατανάλωσης στο χρέος και των αποπληθωριστικών ζητημάτων.


Latest News

Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία νέων στρατιωτικών δορυφόρων για να μειώσει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ
Το νέο δορυφορικό δίκτυο θα χρησιμοποιείται από την Ευρώπη για τον εντοπισμό απειλών και για τον συντονισμό της στρατιωτικής δράσης

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Ποιος είναι ο πλουσιότερος ηγέτης στον κόσμο - Οι περιουσίες Τραμπ, Πούτιν και Σι
Η περιουσία του πλουσιότερου ηγέτη του κόσμου επισκιάζει τον πλούτο Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ

DBS: Άντλησε 2 δισ δολάρια με έκδοση ομολόγων
Η ζήτηση για την έκδοση των ομολόγων απο τη μεγαλύτερη τράπεζα της ΝΑ Ασίας, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ