![Ρωσία: Καταρρίψαμε 42 ουκρανικά drones στην Κριμαία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ukrd.jpg)
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι δυνάμεις του κατέστρεψαν 42 ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα εννέα UAVs καταρρίφθηκαν από συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας και τα υπόλοιπα 33 εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χωρίς να πλησιάσουν τους στόχους τους στη χερσόνησο της Κριμαίας, στην προσάρτηση της οποίας είχε προχωρήσει η Μόσχα το 2014.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι η Ουκρανία αποπειράθηκε να επιτεθεί σε πολιτικό στόχο στη ρωσική επικράτεια χρησιμοποιώντας τροποποιημένο πύραυλο που εκτόξευσε συστοιχία S-200, σοβιετικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας.
Ο πύραυλος καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Καλούγκα, που γειτονεύει με αυτή της Μόσχας, κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Δεν έχει υπάρξει καμιά ουκρανική αντίδραση μέχρι στιγμής.
Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως δυο από τα τρία κυριότερα πολιτικά αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβα και το Νταμαντιένταβα, ανέστειλαν όλες τις πτήσεις.
Κάτοικοι των ρωσικών περιφερειών Τούλα και Καλούγκα ανέφεραν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως άκουσαν εκρήξεις, σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Baza.
Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη νύχτα ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία, κυρίως με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και στόχο ιδίως τη Μόσχα.
Σε μια από τις επιδρομές, τα ξημερώματα προχθές Τετάρτη, έχασαν τη ζωή τους τρεις άμαχοι σε παραμεθόρια περιοχή.
Οι πτήσεις διακόπηκαν στα κυριότερα αεροδρόμια της Μόσχας για μερικές ώρες την Τρίτη και προχθές Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Γαλλία: Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_france_elections11-600x352.png)
Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως στη Γαλλία
Την καθιέρωση μιας «διατροφικής κοινωνικής ασφάλισης» για όλους τους πολίτες προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο
![«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_botilia_EXO3-600x352.png)
«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]
Στα αζήτητα από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα προτάσεις για οδικά έργα που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Αργούν νέα λεωφορεία, βαγόνια και Γραμμή 4 του Μετρό
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο