· Λέγοντας αρχικά πως έχουν φάει «πολύ ξύλο» τελευταία υποστηρίζει πως οι μεγάλες ανατιμήσεις οφείλονται και σε έναν ακόμη λόγο που πολλοί επιμένουν να… ξεχνούν.
· Και αυτός δεν είναι άλλος από τους μισθούς που έχουν αυξηθεί σημαντικά.
· Όπως λέει, η έλλειψη προσωπικού από τους ανειδίκευτους μέχρι τους πλέον καταρτισμένους αναγκάζει τους εργοδότες να «βάλουν το χέρι στην τσέπη».
· Ενδεικτικά αναφέρει την συμπαθή κατηγορία των σερβιτόρων, οι οποίοι αρχίζουν και γίνονται -και καλώς θα πούμε εμείς- όλο και πιο απαιτητικοί.
· Ενώ πριν από λίγα χρόνια το κόστος για την επιχείρηση κυμαίνονταν σε περίπου 16.000 ευρώ το χρόνο πλέον μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 22.000 ευρώ.
· Χωρίς τα τυχερά… (τα πουρμπουάρ).
· Πρόκειται για μια αύξηση 37,5%, ένα ποσοστό που όπως λέει ο φίλος επιχειρηματίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
· «Εάν υπολογίσετε και τα υπόλοιπα κόστη που έχουν ανέβει», σημειώνει, «καταλαβαίνεται ότι είναι αδύνατον να κρατηθούν οι τιμές σταθερές».
· Το θέμα πάντως δεν είναι να καταλάβουμε τους επιχειρηματίες και αν είναι δίκαιη η ακρίβεια, αλλά πόσο μπορεί να την αντέξει η τσέπη των καταναλωτών.
· Γιατί εάν σταματήσει ο κόσμος να καταναλώνει, τότε καμία αύξηση όσο δικαιολογημένη και εάν είναι δεν θα έχει νόημα…
——————–
Εντός χρονοδιαγράμματος και… budget το project της Στοάς Αρσακείου
· Με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τη θερινή ραστώνη προχωράει η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων.
· Πληροφορούμαστε πως μόλις μια εβδομάδα σταμάτησαν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι.
· Πηγές που γνωρίζουν υπογραμμίζουν πως το project προχωράει βάση σχεδίου και εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά και budget.
· Οι τιμές των βαριών οικοδομικών υλικών, όπως μας λένε, έχουν επιστρέψει σε κάπως φυσιολογικά επίπεδα και δεν θυμίζουν την τρέλα του πρόσφατου παρελθόντος.
· Υπολογίζεται πως η ανανεωμένη Στοά στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της μέσα στο 2024.
· Πολύ σύντομα, όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και μια έκπληξη, την οποία οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν το έργο… κρατάνε ως επτασφράγιστο μυστικό.
· Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα… Μείνετε συντονισμένοι.
——————–
Τα στοιχήματα για τους Μύλους Αλλατίνη
· Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την κατάληξη που θα έχει η αξιοποίηση των «Μύλων Αλλατίνη».
· Το ιστορικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο από τις αρχές του έτους ανήκει εξ ημισείας στους επιχειρηματίες Σάμι Φάις και Πρόδρομο Μαυρόπουλο.
· Μαθαίνουμε πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν κάποιες συναντήσεις χωρίς ωστόσο να συμφωνηθεί κάτι συγκεκριμένο.
· Φαίνεται να υπάρχει ακόμη δρόμος έως ότου οι δυο ιδιοκτήτες βρουν μια λύση και να προχωρήσει η αξιοποίηση που ειρήσθω εν παρόδω χρειάζεται χρήματα.
· Στην πιάτσα πάντως θεωρούν πως ο «γόρδιος δεσμός» θα κοπεί, με τον έναν από τους δυο επιχειρηματίες να πουλάει το μερίδιο του στον άλλο…
· Δεν ξέρουμε εάν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της πιάτσας, το σίγουρο είναι πως οι δυο επιχειρηματίες τα βρήκαν στα έξοδα φύλαξης του εμβληματικού συγκροτήματος…
—————-
Η «μεγάλη επιστροφή» από το Σίτι του… Λονδίνου
· Ρεύμα επιστροφής στελεχών από το εξωτερικό μαθαίνουμε πως παρατηρείται στον τραπεζικό τομέα.
· Η εξυγίανση του κλάδου και η διάθεση ανάπτυξης και επέκτασης που παρουσιάζουν ξανά ύστερα από χρόνια αναδίπλωσης φαίνεται να αναστρέφει το brain drain.
· Καταλυτικό ρόλο, όπως μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν έχουν παίξει και τα συμβόλαια που προσφέρουν οι τράπεζες.
· Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν αυτά που δίνονται στο Σίτι του Λονδίνου (δεν είναι τυχαία η αναφορά).
· Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι -ακόμη- πολύ μικρότερο απ’ ότι στην αγγλική πρωτεύουσα ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
· Τα ενοίκια, το φαγητό, οι κάθε είδους υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές απ’ ότι στην Αθήνα.
· Στα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ξενιτεμένοι είναι η ποιότητα ζωής… και η διασκέδαση.
· Και ο νοών νοείτω…