
Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία, ενώ νέα μέτωπα έχουν προκύψει σε Εύβοια και Αττική λόγω κεραυνών.
Συγκεκριμένα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Γραμματικό στον δήμο Μαραθώνα λόγω κεραυνού και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Γραμματικού στον δήμο #Μαραθώνα.
Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 26, 2023
Διάσπαρτες εστίες φωτιάς μετά από πτώση κεραυνών, προκλήθηκαν επίσης σε 6 σημεία, σε περιοχές της Βάρης, της Βούλας και του Κορωπίου, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στα σημεία, έσπευσαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνολικά 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι και περιπολίες.
Χαβάη: Εκκληση στους τουρίστες να επισκεφθούν το Μάουι – Εκρηξη απολύσεων μετά τις φονικές πυρκαγιές
Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος της ΔΕ Μεσσαπίων Εύβοιας και στην οποία επιχειρούν 37 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 15 οχήματα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος της Δ.Ε. Μεσσαπίων Ευβοίας.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 25, 2023
Ποια είναι η εικόνα από τα άλλα μέτωπα
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όλο το βράδυ έδιναν μάχη προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Πάρνηθα υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική της πλευρά, στο Φρούριο της Φυλής. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.
Στον Έβρο το πιο ενεργό μέτωπο εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου προς Αισύμη. Στην Δαδιά στο νότιο κομμάτι έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται δυτικά του χωριού Κοτρωνιά Έβρου. Στη Λευκίμμη αλλά και στις περιοχές Μεσημβρία προς Δικέλλα καθώς και στη βόρεια πλευρά στην περιοχή Κοίλα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου παραμένουν ισχυρές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Στη Ροδόπη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.
Καλή εικόνα παρουσιάζουν και οι πυρκαγιές στη Βοιωτία. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο Στείρι Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Στον Πρόδρομο και στο Σαράντι Βοιωτίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στην Υλίκη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν οποιαδήποτε διάσπαρτη εστία εντοπίζουν καθώς η φωτιά έχει σχεδόν οριοθετηθεί ενώ στον Ταρσό Βοιωτίας υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αντιμετωπιστεί.
4 περιφέρειες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα σε 4 περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:
* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
* Περιφέρεια Αττικής
* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)
* Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
Το προσωπικό των Πυροσβεστικών της Επικράτειας παραμένει σε γενική επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων