![Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες του κόσμου το 2023](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/tennis.png)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νέος πρωταθλητής της ετήσιας λίστας κερδών τένις του Forbes, αποκομίζοντας περίπου 38,4 εκατομμύρια δολάρια (προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ) τους τελευταίους 12 μήνες.
Κανένας άλλος εν ενενργεία παίκτης δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο του εντός του γηπέδου (13,4 εκατομμύρια δολάρια από χρηματικά έπαθλα) ή εκτός γηπέδου (υπολογίζεται ότι 25 εκατομμύρια δολάρια από συμφωνίες, εμφανίσεις και έσοδα από άδειες χρήσης και αναμνηστικά).
Τα 510 εκατ. και οι άλλοι αριθμοί του Tζόκοβιτς που ζαλίζουν
Έτσι μετά τον Ρότζερ Φέντερερ βγαίνει επιτέλους ένα νέο Νο. 1. Από το 2007, ο 42χρονος Ελεβτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στον κόσμο. Όμως, ενώ εξακολουθεί να εισπράττει περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, η αποχώρησή του τον περασμένο Σεπτέμβριο, άνοιξε το δρόμο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να ανέβει στο θρόνο.
Ο 20χρονος Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος ξεπέρασε τον Τζόκοβιτς σε έναν επικό τελικό του Wimbledon τον Ιούλιο για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του Grand Slam, κέρδισε 31,4 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 11,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο γήπεδο και περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων έξω από αυτό, για να φτάσει στο Νο.2.
Το βάθρο ολοκληρώνεται από τις γυναίκες, αφού η Ίγκα Σβιάτεκ, η οποία κέρδισε επίσης δύο Grand Slam την περασμένη χρονιά, έφτασε στο Νο.3 φέτος, με εκτιμώμενα κέρδη 22,4 εκατομμύρια δολάρια.
Συνολικά, οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες συγκέντρωσαν 196 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια πτώση 38% από το σύνολο των 316 εκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους – και μια πτώση 43% από το ρεκόρ των 343 εκατομμυρίων δολαρίων του 2020 – αλλά η απουσία των Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς, με συνολικά κέρδη 125 εκατομμυρίων δολαρίων στη λίστα του 2022, ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των διαφορά. Και με οκτώ από τους δέκα κορυφαίους φέτος να είναι κάτω των 30 ετών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Scoreplay: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επενδύει στην εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/giannis-antetokounmpo-sits-steps-600x337.jpg)
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
![Deloitte: Οι είκοσι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/france-football1-600x442.jpg)
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
![Netflix: Δίνει νέα πνοή σε κλασικές συνταγές της τηλεόρασης του ’50](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/NETFLIX_EXT-600x450.jpg)
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της
![Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/brighton-600x339.jpg)
Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας
«Σπάει» όλα τα κοντέρ η μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον, καθώς μπήκε στο Top15 με τις πιο ακριβές μεταγραφές της φετινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου
![Champions League: Είναι δίκαιη η league phase;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/UEFA-1.jpg)
Είναι δίκαιη η league phase του Champions League;
Ο υπερυπολογιστής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερεύνησε κατά πόσο είναι δίκαιο το σύστημα της league phase του Champions League
![Decathlon: Πώς ο γαλλικός κολοσσός έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/michel-leclercq-600x379.png)
Πώς η Decathlon έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών
H Decathlon δεν αποζητά την προσοχή, δεν χρηματοδοτεί μεγάλες αθλητικές ομάδες, δεν διαθέτει φανταχτερό μάρκετινγκ και δεν ψάχνεται για αναγνώριση όπως η Adidas ή η Under Armour
![Τσέλσι: Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στο ποδόσφαιρο γυναικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ΡΤΗΤΡΡΤΓ-600x393.jpg)
Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής από την Τσέλσι
Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτηση της Ναόμι Γκίρμα από την Σαν Ντιέγκο Γουέιβς σε ποσό που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών