Με… κεκτημένη ταχύτητα ανόδου αρχίζουν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφήνουν σταδιακά πίσω τους το συμπόσιο της Fed και να εστιάζουν στις εταιρικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,77% στις 34.609 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 4.430 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,56% στις 13.667 μονάδες.

«Φωτιά» στο κόστος δανεισμού βάζουν τα γεράκια Λαγκάρντ – Πάουελ

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της 3M σημειώνουν άνοδο άνω του 6% μετά από αναφορά του Bloomberg News ότι η εταιρεία ήταν έτοιμη να διευθετήσει αγωγές που ισχυρίζονταν ότι κάποια προϊόντα ήταν ελαττωματικά.

Παρόλα αυτά, οι κινήσεις δείχνουν ότι γίνονται με βάση και τις παρατηρήσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell. Μιλώντας την Παρασκευή στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, ο Powell επεσήμανε ορισμένες ενδείξεις συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης και ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, αλλά έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα θα «προχωρήσει προσεκτικά» σε πρόσθετες αυξήσεις.

«Παρόλο που ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει από την κορύφωσή του – μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη – παραμένει πολύ υψηλός», είπε ο Powell. «Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια εάν είναι απαραίτητο και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω προς τον στόχο μας».

Από το πρωί, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα σχεδόν 20% ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME. «Η πρόθεση να παραμείνει περιοριστική η πολιτική εξακολουθεί να ισχύει φέτος έως ότου η Fed είναι πεπεισμένη ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να πλησιάζει πιο κοντά στον στόχο της», δήλωσε ο Brian Price, επικεφαλής της Διαχείρισης Επενδύσεων στο Commonwealth Financial Network. «Σε αυτό το σημείο, η αγορά φαίνεται να πιστεύει ότι μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή πριν από την παύση της Fed».

Οι επενδυτές θα σταθμίσουν τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τον δείκτη προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης, την Πέμπτη. Στη συνέχεια, η Wall Street θα στρέψει την προσοχή της σε μια νέα ανακοίνωση για τις μισθοδοσίες την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street