
Κρουαζιερόπλοιο της P&O που μετέφερε χιλιάδες Βρετανούς παραθεριστές προσέκρουσε σε πετρελαιοφόρο στα ανοικτά των ακτών της Πάλμα στη Μαγιόρκα, αφού έσπασαν τα σχοινιά πρόσδεσής του, σύμφωνα με τον Guardian.
Το Britannia παρασύρθηκε από τους ανέμους προς το άλλο πλοίο την Κυριακή μετά από καταιγίδα που έπληξε το νησί των Βαλεαρίδων. Η P&O δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων υπέστησαν μικροτραυματισμούς.
Ο Ricky Stubbs, επιβάτης, δήλωσε ότι ο ίδιος και τα παιδιά του ήταν έτοιμοι να αποβιβαστούν όταν συνέβη η σύγκρουση.
“Ήμασταν στο κλιμακοστάσιο δίπλα στο μπαρ”, είπε. “Ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από το μπαρ και η πόρτα άνοιξε με ανθρώπους να τρέχουν μέσα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε κι άλλος θόρυβος και ακολούθησε χάος, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επέλαση του ανέμου και της βροχής.
«Μπορούσες να δεις καθαρά ότι κάποιοι είχαν τραυματιστεί είτε επειδή έπεσαν είτε επειδή πετούσαν θραύσματα, και οι άνθρωποι ήταν αναστατωμένοι.
“Λίγα λεπτά αργότερα ο καπετάνιος ακούστηκε από το μεγάφωνο ζητώντας από όλους τους επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους μέχρι να λάβουν περαιτέρω οδηγίες”.
Ενημέρωση
Ο Stubbs είπε ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα διανυκτερεύσουν όσο το πλοίο θα ήταν αγκυροβολημένο ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές.
“Τεράστιος σεβασμός για τον καπετάνιο και όλο το προσωπικό, καθώς κατάφεραν να παραμείνουν ήρεμοι και να κρατήσουν τους πάντες ενήμερους”, είπε. “Ο καπετάνιος έκανε ανακοινώσεις κάθε 10-15 λεπτά μόλις επιστρέψαμε στις καμπίνες μας και έκαναν σπουδαία δουλειά σε μια αγχωτική κατάσταση”.
Το πλοίο αξίας 473 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 2015, είναι η ναυαρχίδα του στόλου της P&O.
Εκπρόσωπος της P&O Cruises δήλωσε: «Την Κυριακή 27 Αυγούστου, το P&O Cruises Britannia ενεπλάκη σε περιστατικό που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, ενώ βρισκόταν παραπλεύρως στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Ένας μικρός αριθμός ατόμων υπέστησαν μικροτραυματισμούς και περιθάλπονται από το ιατρικό κέντρο του πλοίου. Για να μπορέσουν οι τεχνικές μας ομάδες να κάνουν μια αξιολόγηση, το Britannia θα παραμείνει παραπλεύρως στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα απόψε με προγραμματισμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες επί του πλοίου».
Στη Μαγιόρκα επικρατούσαν άνεμοι ταχύτητας 75 μιλίων/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκάλεσαν την εκτόξευση ακόμη ξαπλωστρών στον αέρα. Σε ολόκληρο το νησί ίσχυε κίτρινος συναγερμός για τις καιρικές συνθήκες, ο οποίος είχε παραταθεί έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η περιοχή Tramuntana και το βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού ήταν πιθανότερο να επηρεαστούν, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.


Latest News

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων