Κρουαζιερόπλοιο της P&O που μετέφερε χιλιάδες Βρετανούς παραθεριστές προσέκρουσε σε πετρελαιοφόρο στα ανοικτά των ακτών της Πάλμα στη Μαγιόρκα, αφού έσπασαν τα σχοινιά πρόσδεσής του, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Britannia παρασύρθηκε από τους ανέμους προς το άλλο πλοίο την Κυριακή μετά από καταιγίδα που έπληξε το νησί των Βαλεαρίδων. Η P&O δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Ο Ricky Stubbs, επιβάτης, δήλωσε ότι ο ίδιος και τα παιδιά του ήταν έτοιμοι να αποβιβαστούν όταν συνέβη η σύγκρουση.

“Ήμασταν στο κλιμακοστάσιο δίπλα στο μπαρ”, είπε. “Ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από το μπαρ και η πόρτα άνοιξε με ανθρώπους να τρέχουν μέσα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε κι άλλος θόρυβος και ακολούθησε χάος, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επέλαση του ανέμου και της βροχής.

«Μπορούσες να δεις καθαρά ότι κάποιοι είχαν τραυματιστεί είτε επειδή έπεσαν είτε επειδή πετούσαν θραύσματα, και οι άνθρωποι ήταν αναστατωμένοι.

“Λίγα λεπτά αργότερα ο καπετάνιος ακούστηκε από το μεγάφωνο ζητώντας από όλους τους επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους μέχρι να λάβουν περαιτέρω οδηγίες”.

Ενημέρωση

Ο Stubbs είπε ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα διανυκτερεύσουν όσο το πλοίο θα ήταν αγκυροβολημένο ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές.

“Τεράστιος σεβασμός για τον καπετάνιο και όλο το προσωπικό, καθώς κατάφεραν να παραμείνουν ήρεμοι και να κρατήσουν τους πάντες ενήμερους”, είπε. “Ο καπετάνιος έκανε ανακοινώσεις κάθε 10-15 λεπτά μόλις επιστρέψαμε στις καμπίνες μας και έκαναν σπουδαία δουλειά σε μια αγχωτική κατάσταση”.

Το πλοίο αξίας 473 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 2015, είναι η ναυαρχίδα του στόλου της P&O.

Εκπρόσωπος της P&O Cruises δήλωσε: «Την Κυριακή 27 Αυγούστου, το P&O Cruises Britannia ενεπλάκη σε περιστατικό που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, ενώ βρισκόταν παραπλεύρως στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Ένας μικρός αριθμός ατόμων υπέστησαν μικροτραυματισμούς και περιθάλπονται από το ιατρικό κέντρο του πλοίου. Για να μπορέσουν οι τεχνικές μας ομάδες να κάνουν μια αξιολόγηση, το Britannia θα παραμείνει παραπλεύρως στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα απόψε με προγραμματισμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες επί του πλοίου».

Στη Μαγιόρκα επικρατούσαν άνεμοι ταχύτητας 75 μιλίων/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκάλεσαν την εκτόξευση ακόμη ξαπλωστρών στον αέρα. Σε ολόκληρο το νησί ίσχυε κίτρινος συναγερμός για τις καιρικές συνθήκες, ο οποίος είχε παραταθεί έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η περιοχή Tramuntana και το βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού ήταν πιθανότερο να επηρεαστούν, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος