Η συντήρηση της μπαταρίας πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές τον χρόνο, προκειμένου αυτή να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της.
Μάλιστα σε περίπτωση που το όχημα δεν βρίσκεται σε κίνηση, αλλά σε κάποιο γκαράζ η φόρτισή της μπαταρίας είναι αναγκαία. Ο τρόπος για να διασφαλιστεί η σωστή συντήρησή της είναι ένας απλός φορτιστής ο οποίος θα αναλάβει να γεμίσει την άδεια μπαταρία. Οι φορτιστές χρησιμοποιούνται αυστηρά για τη συντήρηση μπαταριών. Σε περίπτωση που η ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται σε χαμηλή στάθμη, αναλαμβάνει να ανεβάσει σε υψηλά ποσοστά την ηλεκτρική ενέργεια, διατηρώντας την παράλληλα σε άριστη κατάσταση.
Η επανάσταση των μπαταριών και ο αγώνας για υπεροχή στην αγορά αυτοκινήτων
Οι περισσότερες μπαταρίες αυτοκινήτων βρίσκονται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν μετακινήσει την μπαταρία στο πορτμπαγκάζ, ενώ άλλοι την έχουν τοποθετήσει κάτω από ένα από τα μπροστινά καθίσματα. Μόλις την βρούμε αρκεί να εντοπίσουμε τον θετικό και αρνητικό πόλο. Η σύνδεση των καλωδίων του φορτιστή σε λανθασμένους ακροδέκτες ή με λάθος τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στην μπαταρία, στον φορτιστή ή στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
Φόρτιση
Η φόρτιση της μπαταρίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο. Για να φορτίσετε την μπαταρία, πρώτα συνδέστε το φορτιστή σε μια πρίζα και συνδέστε το κόκκινο καλώδιο από το φορτιστή στον θετικό πόλο της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Στη συνέχεια, συνδέστε το μαύρο καλώδιο στον αρνητικό ακροδέκτη, που αναφέρεται στη γείωση. Την επόμενη στιγμή θα ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης. Αν η μπαταρία είναι βραχυκυκλωμένη ή δεν είναι σε άσχημη κατάσταση θα υπάρξει ένδειξη ότι δεν φορτίζει, οπότε θα χρειαστεί άμεσα η αντικατάστασή της.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα φόρτισης είναι τα διαβρωμένα τερματικά που δεν μπορούν να μεταδώσουν σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά μπορούν να καθαριστούν με μεταλλικές βούρτσες και ειδικά καθαριστικά, αν και αυτό είναι απαραίτητο μόνο εάν η μπαταρία έχει πραγματικά παραμεληθεί μετά από χρόνια.
Η άλλη εξήγηση για την αδυναμία φόρτισης μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι οι κακές κυψέλες μπαταρίας. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι περιορισμένη και αν αυτές είναι παλιές, τότε έχουν αχρηστευτεί.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η τακτική συντήρηση είναι το κλειδί της μακροζωίας μιας μπαταρίας. Πρόκειται μια εύκολη διαδικασία. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει τον φορτιστή στην μπαταρία και να αφήσει ένα διάστημα κάποιων ωρών για να γεμίσει η μπαταρία. Αν αυτή είναι καλή αυτή θα γεμίσει. Σε αντίθεση περίπτωση θα βγάλει ένδειξη βλάβης και θα χρειαστεί άμεσα αλλαγή.
Latest News
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
Προτεραιότητα θα δοθεί στους δυνητικούς ωφελούμενους του προγράμματος, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με μη εξαργυρωμένα voucher
Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης
«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»
Πρωταγωνίστρια στα PPAs η Ελλάδα
Τα τεχνολογικά μεγαθήρια όπως η Amazon, η Google και η Microsoft επιλέγουν την Ελλάδα για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια
Ποιες οι περιοχές με το μεγαλύτερο προβάδισμα στο Εξοικονομώ 2025
Στον Οδηγό του προγράμματος περιλαμβάνεται η κατάταξη κάθε οικισμού της χώρας ξεχωριστά, ως προς το κριτήριο των «βαθμοημερών»
Διαφωνεί και το δείχνει - Η BlackRock γυρίζει πλάτη στις κλιματικές ανησυχίες
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο είχε αποκτήσει φήμη ως ηγέτης βιώσιμων επενδύσεων
Πώς η Νορβηγία πρωτοστατεί στην ηλεκτροκίνηση
Μέχρι το τέλος του 2025 θα πωλούνται στη Νορβηγία μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τι διδάγματα μπορεί να πάρει η Ευρώπη από το success-story της χώρας στην ηλεκτροκίνηση;
Αλλαγές σε ΚΤΕΟ, ηλεκτροφόρτιση και μεταχειρισμένα - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο
Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της - Προστέθηκαν 41 μέρες επικίνδυνης ζέστης
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ανθρωπότητα, με τους καύσωνες εντείνονται κάθε χρόνο λόγω της καύσης ορυκτών καυσίμων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Ο κόσμος ξεπέρασε το όριο του 1,5°C ως προς την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας το 2024
Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και ο στόχος για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας έμειναν μόνο στα χαρτιά
Πάνω από 320 δισ. δολ. ο «λογαριασμός» των φυσικών καταστροφών το 2024
Σύμφωνα με τον αντασφαλιστικό κολοσσό Munich Re το μεγαλύτερο ποσοστό των απωλειών είναι «ανασφάλιστες»