Με κέρδη συνέχισαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με εκείνες του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας να οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικές στηρίξεις έδωσαν και τα μάκρο που ανακοινώθηκαν.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Κέρδη με ώθηση από την Κίνα

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε πάνω από 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 ενισχύθηκε 1,31%, χάρη στις μετοχές της τεχνολογίας.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,18%, κλείνοντας στις 32.226,97 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 0,16% κλείνοντας στις 2.303,41 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,71% για να τερματίσει στις 7.210,5 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,34% και ο Kosdaq έκλεισε κατά 0,72% υψηλότερα.

Η Toyota

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα ήταν η μετοχή της Toyota, η οποία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη λειτουργία της σε 12 εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία ως αποτέλεσμα ενός σφάλματος στο σύστημα. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ξεκαθάρισε ότι αν και η αιτία του προβλήματος δεν έχει εντοπιστεί, πιθανότατα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας ανήλθε στο 2,7% τον Ιούλιο, υψηλότερο από το 2,5% τον Ιούνιο και επίσης υψηλότερο από το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η αναλογία θέσεων εργασίας προς αιτούντες μειώθηκε από 1,3 τον Ιούνιο σε 1,29 τον Ιούλιο για να σηματοδοτήσει τον τρίτο μήνα μείωσης, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων ότι η αναλογία θα παραμείνει σταθερή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές