Με ώθηση από την ισχυρή άνοδο του βρετανικού FTSE 100, οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε θετικά εδάφη, παρά το γεγονός ότι τα μάκρο από τη Γερμανία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,29% στις 7.433 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,34% στις 15.846 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 7.342 μονάδες.

Ο κλάδος των μεταλλευμάτων δείχνει να προσφέρει σημαντικές στηρίξεις στις αγορές, καθώς οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν, λόγω της πτώσης του δολαρίου αλλά και της πολιτικής υποστήριξης από τον κορυφαίο καταναλωτή του, την Κίνα.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Συνέχισαν σε θετικά εδάφη

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η NN Group σημειώνει άνοδο 8,4% αφού η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία δήλωσε ότι η κεφαλαιακή της θέση είχε βελτιωθεί τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Επίσης, η Telecom Italia ενισχύεται κατά 2,3% αφού το Μιλάνο ενέκρινε δύο διατάγματα που προβλέπουν ότι το υπουργείο Οικονομίας θα λάβει μερίδιο έως και 20% στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ομίλου.

Την ίδια ώρα, όμως, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να επιδεινωθεί τον Σεπτέμβριο και να φτάσει στο -25,5, από το -24,6 που καταγράφηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK. Αφού διαμορφώθηκε στο 3,7 τον Αύγουστο, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών φαίνεται να υποχωρεί κατά 9,9 μονάδες στο -6,2 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές