Ώθηση από τον κλάδο των μεταλλευμάτων έλαβαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως και από την ισχυρή άνοδο του βρετανικού FTSE 100, κλείνοντας με κέρδη παρά το γεγονός ότι τα μάκρο από τη Γερμανία δεν άφησαν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Wall Street: Στάση αναμονής και αναδιαρθρώσεις θέσεων

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,97%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,72% στις 7.464 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 15.930 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,67% στις 7.373 μονάδες.

Στηρίξεις από τον κλάδο των μεταλλευμάτων

Ο κλάδος των μεταλλευμάτων πρόσφερε σημαντικές στηρίξεις στις αγορές, καθώς οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν, λόγω της πτώσης του δολαρίου αλλά και της πολιτικής υποστήριξης από τον κορυφαίο καταναλωτή του, την Κίνα. O χαλκός αποτελεί δείκτη – βαρόμετρο για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της μεγάλης χρήσης του σε διάφορους τομείς. Σημείωσε ισχυρές επιδόσεις από τις αρχές της χρονιάς λόγω του ασθενούς δολαρίου και των προσδοκιών των επενδυτών να δουν μια αύξησης της ζήτησης από την Κίνα.

Οι επιμερούς μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, η NN Group σημείωσε άνοδο 10% αφού η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία δήλωσε ότι η κεφαλαιακή της θέση είχε βελτιωθεί τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Επίσης, η Telecom Italia ενισχύθηκε κατά 2,3% αφού το Μιλάνο ενέκρινε δύο διατάγματα που προβλέπουν ότι το υπουργείο Οικονομίας θα λάβει μερίδιο έως και 20% στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του ομίλου.

Την ίδια ώρα, όμως, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να επιδεινωθεί τον Σεπτέμβριο και να φτάσει στο -25,5, από το -24,6 που καταγράφηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK. Αφού διαμορφώθηκε στο 3,7 τον Αύγουστο, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών φαίνεται να υποχωρεί κατά 9,9 μονάδες στο -6,2 τον Σεπτέμβριο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιβεβαίωσε τα επίπεδα ο γενικός δείκτης

Δίχως ρυθμό και αρκετές αλλαγές κατεύθυνσης στους περισσότερους τίτλους συνέχισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει πλέον δύο μόλις συνεδριάσεις για να καλύψει την ψαλίδα της πτώσης του Αυγούστου (-1,4%). Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,16% στις 1.318,34 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ, ενώ το 20% εξ αυτού διακινήθηκε μέσω πακέτων, ειδικά στις τράπεζες και την Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές