Ισχυρή ήταν η τεχνολογική ώθηση που έλαβε η Wall Street σήμερα, με την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και τα ικανοποιητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, να δίνουν ανάσα σε έναν δύσκολο Αύγουστο για τους αμερικανικούς δείκτες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,87% στις 34.852 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,45% στις 4.497 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,74% στις 13.943 μονάδες.

Η Nvidia ηγήθηκε της ανόδου

Η κατασκευάστρια chip Nvidia ηγήθηκε της ανόδου των τεχνολογικών μετοχών με κέρδη άνω του 4%. Θετικά έκλεισαν και οι μετοχές της Meta Platforms, Tesla, Apple και Microsoft, με τον κλάδο να λαμβάνει ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων μετά την ανακοίνωση των νέων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.

Το 2ετές κρατικό ομόλογο σημείωσε πτώση άνω των 16 μονάδων βάσης καθώς τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 106,1. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν να ανέλθει στο 116.

Η AT&T σημείωσε κέρδη 3,8% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Citi και τη δήλωση ότι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά το βαρύ μέρισμα. Επίσης, οι μετοχές της Best Buy σημείωσαν άνοδο άνω του 5,6%, αφού δημοσίευσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ηλεκτρονικών ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,22 δολάρια για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο με έσοδα 9,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να επενδύετε σε αμερικανικές μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, προέτρεψε η HSBC. «Μια βασική διαφορά σε σχέση με πριν από ένα μήνα είναι ότι ο δείκτης βραχυπρόθεσμου κλίματος και τοποθέτησης έχει πλέον απομακρυνθεί κατά πολύ από την περιοχή των short πωλήσεων και είναι πολύ πιο ουδέτερος τώρα», ανέφερε ο Kettner.

Από τη μεριά του, ο Chris Barto, επενδυτικός αναλυτής στο Fort Pitt Capital εκτίμησε ότι πρόκειται για συνεδριάσεις αναδιάρθρωσης θέσεων, με τους επενδυτές να πρέπει να μεταβολίσουν αρκετά οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί. Οι traders «επιστρέφουν στα γραφεία τους από το καλοκαίρι και εξετάζουν τα χαρτοφυλάκια τους για ανακατανομές», ανέφερε.

Τέλος, στα μάκρο της ημέρας, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 8,8 εκατομμύρια τον Ιούλιο, ήτοι σε χαμηλό 28 μηνών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρείες έχουν περιορίσει τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση. Επίσης, ο αριθμός των ατόμων που παραιτήθηκαν από την εργασία τους βυθίστηκε σε 3,5 εκατομμύρια και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

Η ανακοίνωση JOLTS, όπως ονομάζεται η παραπάνω, χρησίμευσε ως προοίμιο για την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης ώθησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ελπίζουν ότι η μείωση της ζήτησης για εργαζομένους θα συμβάλει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street