Να συνεχίσει τα ανοδικά του βήματα προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπεράσει τη μεταβλητότητα που προκαλούν οι βραχυπρόθεσμοι, οι οποίοι κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,51% στις 1.322,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι βελτιωμένος στα 9 εκατ. ευρώ.

Η επιφυλακτικότητα στην αγορά παραμένει, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν οι απώλειες του μήνα. Η πρόσφατη διόρθωση, από τις 1.350 στις 1.260 μονάδες περίπου έχει καταστήσει, όμως, τους αγοραστές πιο επιφυλακτικούς, καθώς πάντα υπάρχει η σκέψη μήπως το πτωτικό κύμα δεν έχει εξαντληθεί.

Σημαντικά περιθώρια ανόδου

Πάντως, αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι μεσοπρόθεσμα η αγορά έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, και οι όποιες διορθώσεις αποτελούν ευκαιρίες για αγορά. Και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι καλές ευκαιρίες για να διαγνώσει κανείς τις αξίες που μπορούν να δώσουν οι εισηγμένες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Εθνική, ΟΤΕ, Quest, Cenergy, Titan, Autohellas, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Eurobank, Aegean και Coca Cola. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Βιοχάλκο, Jumbo και Motor Oil.

Βρετανική ώθηση στην Ευρώπη

Με ώθηση από την ισχυρή άνοδο του βρετανικού FTSE 100, οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε θετικά εδάφη, παρά το γεγονός ότι τα μάκρο από τη Γερμανία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,29% στις 7.433 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,34% στις 15.846 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 7.342 μονάδες.

Ο κλάδος των μεταλλευμάτων δείχνει να προσφέρει σημαντικές στηρίξεις στις αγορές, καθώς οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν, λόγω της πτώσης του δολαρίου αλλά και της πολιτικής υποστήριξης από τον κορυφαίο καταναλωτή του, την Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών