Η αλυσίδα εστιατορίων Hooters βρίσκεται στο στόχαστρο για φυλετικές διακρίσεις σε βάρος υπαλλήλων της. Τα Hooters είναι γνωστά για τη «στολή» των σερβιτόρων του οι οποίες κυκλοφορούν στα εστιατόρια με rollers.

Έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξισμό και αυτή τη φορά ένα από τα εστιατόρια της αλυσίδας στη Βόρεια Καρολίνα κατηγορείται ότι έκανε φυλετικές διακρίσεις σε βάρος των μαύρων γυναικών που εργάζονταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Independent, η Επιτροπή Ίσως Ευκαιριών Απασχόλησης στις ΗΠΑ (EEOC) κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Hooters με την κατηγορία ότι οι ανακλήσεις εργαζομένων μετά την πανδημία του κορωνοϊού έγινε με βάση το χρώμα του δέρματος των υπαλλήλων.

Απέλυσε πάνω από 40 Hooters girls και επαναπροσέλαβε σχεδόν αποκλειστικά λευκές σερβιτόρες

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, η αλυσίδα απέλυσε πάνω από «40 Hooters girls» τον Μάρτιο του 2020 και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς οι 12 από τους 13 που κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους ήταν «λευκοί ή με ανοιχτόχρωμο δέρμα».

Επιπλέον η EEOC ανέφερε μείωση κατά 43% στους μαύρους υπαλλήλους της εταιρείας ενώ σερβιτόρες κατήγγειλαν ότι όταν εργάζονταν στο εστιατόριο της Λουιζιάνα, δέχονταν συχνά υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια που είχαν να κάνουν με το χρώμα του δέρματός τους.

«Κατά την ανάκληση εργαζομένων που απολύθηκαν, πρέπει οι εργοδότες να εξετάζουν τα κριτήρια και να διασφαλίζουν ότι είναι αντικειμενικά και απαλλαγμένα από φυλετικές προκαταλήψεις» επισήμανε περιφερειακή εισαγγελέας.

Η EEOC ζητά αποζημίωση με τη μορφή επιστροφής μισθών για τις σερβιτόρες που απολύθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα κατά του franchise.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή