![Toyota: Επανέναρξη της παραγωγής στην Ιαπωνία την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/toyota-scaled.jpg)
Την Τετάρτη θα επανεκκινήσουν τα εργοστάσια συναρμολόγησης η Τoyota Motor στην Ιαπωνία, μετά από μια δυσλειτουργία του συστήματος παραγωγής που οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.
Η Toyota θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 25 γραμμές παραγωγής δώδεκα εργοστασίων στην εγχώρια αγορά από το πρωί της Τετάρτης και θα προσθέσει τα δύο τελευταία εργοστάσια από το απόγευμα, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.
Κίνα: Τα σχέδια των Toyota και Pony.ai για μαζική παραγωγή ρομποτικών ταξί
Η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά την αιτία της βλάβης, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραγγείλει εξαρτήματα.
Όλα τα εργοστάσια μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Ανάκαμψη
Η εγχώρια παραγωγή της Toyota είχε σημειώσει ανάκαμψη μετά από μια σειρά περικοπών που αποδόθηκε στις ελλείψεις ημιαγωγών. Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 29% το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου, η πρώτη τέτοια αύξηση σε δύο χρόνια.
Η παραγωγή της εταιρείας στην Ιαπωνία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 13.500 οχήματα ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Οι λειτουργίες διακόπηκαν για μια μέρα πέρυσι όταν ένας προμηθευτής υπέστη κυβερνοεπίθεση, εμποδίζοντας την ικανότητα της Toyota να παραγγέλνει ανταλλακτικά. Η Toyota επανέλαβε τη λειτουργία της χρησιμοποιώντας ένα εφεδρικό δίκτυο.
Οι αναλυτές είπαν ότι η Toyota θα μπορούσε να επιδιώξει την αναπλήρωση της χαμένης παραγωγής κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, επιλέγοντας για παράδειγμα την εκτέλεση επιπλέον βαρδιών.
Το περιστατικό της Τρίτης είχε ένα ευρύτερα αρνητικό αντίκτυπο. Η εταιρεία του ομίλου, Toyota Industries, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε εν μέρει τις εργασίες σε δύο εργοστάσια κινητήρων λόγω του σφάλματος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Toyota είναι πρωτοπόρος της διαχείρισης αποθεμάτων, γεγονός που την κρατά χαμηλά στο κόστος παραγωγής, αλλά από την άλλη, οι όποιοι κραδασμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή.
Ενώ η αιτία της τελευταίας δυσλειτουργίας ήταν ασαφής, η βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, καθώς αρκετές επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία ανέφεραν κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις.
Η κυβέρνηση είπε ότι οι κλήσεις πιθανώς να προέρχονταν από την Κίνα και σχετίζονται με την απελευθέρωση από την Ιαπωνία επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου