Στα γνώριμα εδάφη των 1.315 – 1.320 μονάδων παρέμεινε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, παλεύοντας με λίγους τίτλους να απορροφήσει τις πιέσεις, αλλά και να αντιμετωπίσει τη μεταβλητότητα που υπήρξε ενόψει του αυριανού rebalancing στους δείκτες του MSCI. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,11% στις 1.316,94 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 96 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα, ήπιες πιέσεις και εστίαση σε συγκεκριμένους τίτλους ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, με το ΧΑ να προσπαθεί να μην ξαναδοκιμάσει τις στηρίξεις των 1.310 μονάδων, προκειμένου να μη βρεθεί και πάλι στα πρόσφατα χαμηλά του. Το ΧΑ έχει πλέον την αυριανή συνεδρίαση για να μπορέσει να φέρει τις ισορροπίες στον μέχρι τώρα «κόκκινο» Αύγουστο, με την επίδοση του τελευταίου δεκαημέρου όμως να έχει επισκιάσει το μεγαλύτερο μέρος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων που προηγήθηκαν.

Μικτή η εικόνα της Wall Street

Η αγορά έδειξε και σήμερα να παλεύει με μια κόκκινη γραμμή, κάτω από την οποία ενεργοποιεί τους αγοραστές και πάνω από την οποία ενεργοποιεί τους πωλητές. Είναι το γνώριμο παιχνίδι των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι προσπαθούν με ένα υποδειγματικό rotation να εκμεταλλευτούν τη νηνεμία της Λ. Αθηνών, χωρίς να διαταράξουν τα επίπεδα και να βάλουν σε τεχνικές περιπέτειες την αγορά. Για τους περισσότερους αναλυτές, όμως η αντοχή αυτή που επέδειξε μάλιστα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η αγορά δεν έχει αναιρέσει επουδενί το θετικό της σενάριο, παρά τις βραχύβιες διορθωτικές της κινήσεις.

Προφανώς, και οι κινήσεις των τελευταίων ημερών μόνο βραχυπρόθεσμη αξία έχουν, και δεν αλλάζουν κάτι στο βασικό σενάριο. Ένα σενάριο που θέλει την ανοδική συνέχιση με περισσότερες πιθανότητες, και ζώνη υποδοχής τις 1.400 μονάδες. Από την άλλη, ο άξονας περιστροφής παραμένει το επίπεδο 1.260-1.265 μονάδες, καθώς κάτω από εκεί θα διαταραχθούν ισορροπίες.

Σε επίπεδο τίτλων, Τιτάν, , Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και ΟΠΑΠ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Cenergy, Alpha bank, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Coca Cola και ΔΕΗ. Από την άλλη, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Jumbo δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Autohellas, Σαράντης, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών