Αν και η πλειονότητα των τίτλων του βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, το ελληνικό χρηματιστήριο καταφέρνει να κρατηθεί σε θετικά εδάφη, αν και οριακά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.320,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Αν και οι συναλλαγές δείχνουν να έχουν βελτιωθεί, ο κύριος όγκος των τεμαχίων που έχουν διακινηθεί είναι από ολίγους τίτλους, οι οποίοι μάλιστα έχουν στηρίξει και τον γενικό δείκτη ώστε να μην διολισθήσει εκ νέου σε αρνητικά εδάφη. Ωστόσο, οι ισορροπίες είναι λεπτές, με την αγορά να μην έχει επί της ουσίας κατεύθυνση, παρά μόνο εκείνη της διατήρησης των επιπέδων.

Το βασικό σενάριο

Προφανώς, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών μόνο βραχυπρόθεσμη αξία έχουν, και δεν αλλάζουν κάτι στο βασικό σενάριο. Ένα σενάριο που θέλει την ανοδική συνέχιση με περισσότερες πιθανότητες, και ζώνη υποδοχής τις 1.400 μονάδες. Από την άλλη, ο άξονας περιστροφής παραμένει το επίπεδο 1.260-1.265 μονάδες, καθώς κάτω από εκεί θα διαταραχθούν ισορροπίες.

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank και ΟΠΑΠ οδηγούν την άνοδο, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι ΕΛΧΑ, Τιτάν, Autohellas, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και Λάμδα. Από την άλλη, αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Jumbo, Πειραιώς, Coca Cola, Quest και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών