Δεσμευτική συμφωνία με την Lightsource για την απόκτηση φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος έως 180 MW, υπέγραψε η Helleniq Renewables, 100% θυγατρική της Helleniq Energy.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, τα έργα, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού Vision 2025, αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το α’ τρίμηνο του 2024 έως το γ’ τρίμηνο του 2024. Επισημαίνεται επίσης ότι με την συγκεκριμένη συμφωνία, επισπεύδεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου Helleniq Energy για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) έως το 2025 και άνω των 2 GW το 203ο.

Στο 20% το πακέτο μετοχών της HELLENIQ ENERGY προς το ΧΑ

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού Vision 2025, η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, HELLENiQ Renewables, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την LIGHTSOURCE RENEWABLE ENERGY GREECE HOLDINGS (UK) LIMITED για την απόκτηση (με την επίτευξη εμπορικής λειτουργίας) χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος έως 180 MW, εκ της οποίας περισσότερο από το 50% έχει συμβολαιοποιηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Α’ Τρίμηνο 2024 έως το Γ’ Τρίμηνο 2024.

Helleniq Energy: Και δεύτερο deal για ΑΠΕ στη Ρουμανία

Με την παραπάνω συμφωνία, επισπεύδεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου HELLENiQ ENERGY για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ έως το
2025 και άνω των 2 GW το 203ο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων