Απροβλημάτιστη η αγορά, συντηρήθηκε σε ανοδική τροχιά, παρά τις ρευστοποιήσεις στην αρχή της συνεδρίασης. Τα πονταρίσματα συνεχίζονται.

Και στο πλαίσιο της γενικότερης έλλειψης κατέυθυνσης σε όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια, οι βασικοί μας δείκτες έμειναν πέριξ του αμετάβλητου, με στενό εύρος διακύμανσης.

Ωστόσο, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ικανοποιητική, υποδεικνύοντας ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει.

Bεβαίως, τον ρυθμό δίνει η αναδιάρθρωση του MSCI Greece, που θα επιφέρει έως και αυύριο στο κλείσιμο (με τις δημοπρασίες, ακριβέστερα) σημαντικές εισροές και παραδοσιακά υπέρμετρους όγκους συναλλαγών.

Και στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται ΠΕΙΡ και ΤΕΝΕΡΓ, καθώς η πρώτη παίρνει τη θέση της δεύτερης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα παίρνουν τη θέση του για την τελική ευθεία, έως την ευκταία ανάκτηση (ή όχι) της επενδυτικής βαθμίδας.

Υπενθυμίζουμε ότι αφενός έχουμε πάρει “πράσινο φως” από τους μη επιλέξιμους οίκους Scope και R&I, και αφετέρου αναμένουμε από τους DBRS (8/9), Moody’s (15/9) και κυρίως S&P (20/10).

Αν δούμε τη δυναμική της κίνησης έως τώρα, που προήλθε από την προεξόφληση των παραπάνω τόσους μήνες, μπορούμε να φανταστούμε τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια.

Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση δεν προσέφερε κάτι παραπάνω στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Γενικό Δείκτη να έχει διαφύγει των 1300 έχοντας πατήσει προηγουμένως σωστά στο τεχνικό σημείο των 1265 μονάδων.

Ο δρόμος για τη ζώνη των 1400 είναι ανοιχτός, με άξονα περιστροφής τις 1260.

Ευχαριστηθήκαμε και πάλι CENER και ΕΠΣΙΛ που συνέχισαν σε αχαρτογράφητα νερά.

Είδαμε πολύ ωραία κίνηση από την REALCONS, που προσέγγισε τα δικά της ιστορικά πέριξ των 2,90, ερχόμενη από τα 1,80 λίγους μήνες πριν. Στα τρέχοντα επίπεδα έχει βγει υπομονετικός πωλητής, καθώς το 2,80-2,85 δοκιμάστηκε για 9 φορά μέσα στον μήνα, υποδεικνύοντας και την αξία του.

Μετάνιωσαν όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία δημόσιας πρότασης του ΚΛΜ. Εντύπωση προκάλεσε η μετοχή, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία (στο 1 ευρώ με κάλυψη 89%) έγραψε έως και +10%.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τύχη της είναι πλέον στον κλάδο ακίνητης (ΑΕΕΑΠ), με νέα ονομασία INTRACOM PROPERTIES. Και ως γνωστόν, θα επενδύει μόνο σε ακίνητα, έχοντας υποχρέωση να επιστρέφει το 50% των κερδών ετησίως.

Η ΑΡΑΙΓ δεν φαίνεται να σταματάει εύκολα την κούρσα της, έχοντας σημειώσει πολλάκις νέα ιστορικά υψηλά και πολύ μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα. Είναι και αυτά τα Warrants που της δίνουν την ώθηση.  Αυτή τη στιγμή και σε τόσο υψηλή αποτίμηση, το Δημόσιο έχει καλό λόγο να πουλήσει τα δικαιώματα και να μην μπει επενδυτής στην ΑΡΑΙΓ, ή/και η οικογένεια Βασιλάκη έχει καλό λόγο να πάρει πίσω την εταιρεία της, γνωρίζοντας τη συνέχεια.

Latest News