Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ενώ τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας απογοήτευσαν, αφού έδειξαν συρρίκνωση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,23%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη και τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί περίπου 0,6%.

Από την άλλη, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,6% και ο Topix κέρδισε 0,68%, καθώς η χώρα είδε τις λιανικές πωλήσεις της να αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο.

Ωστόσο, το Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,42% καθώς η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σημειώνοντας τον 10ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης. Ο Kosdaq έκλεισε οριακά υψηλότερος.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,5%. Οι αποστολές μειώθηκαν κατά 2,1% σε μηνιαία βάση και 2% σε ετήσια βάση. Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο και 6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, ενώ ο δείκτης αποθεμάτων αυξήθηκε κατά 2,9% σε μηνιαία βάση και 11,9% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η δραστηριότητα του κινεζικού μεταποιητικού τομέα αυξήθηκε κάπως τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) βελτιώθηκε από 49,3 τον Ιούλιο σε 49,7 τον Αύγουστο, παραμένοντας σε περιοχή συρρίκνωσης για πέμπτο συνεχόμενο μήνα αλλά ξεπερνώντας τις προβλέψεις. Ο Δείκτης Μη Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας έπεσε λίγο χαμηλότερα από το αναμενόμενο, φθάνοντας στις 51 μονάδες τον Αύγουστο από 51,5 τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Χρυσός: «Ανεβαίνει» η τιμή λόγω των δασμών Τραμπ
Commodities |

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια

Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια