
Το ρωσικό ρούβλι σταθεροποιήθηκε την Πέμπτη στην τελευταία συνεδρίαση ενός ασταθούς μήνα που οδήγησε την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να παρέμβει για να στηρίξει το νόμισμα με έκτακτη άνοδο των επιτοκίων.
Το ρούβλι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 95,94 έναντι του δολαρίου και 1% στα 104,24 έναντι του ευρώ, ενώ έναντι του γουάν παρέμεινε αμετάβλητο στα 13.17.
Οι traders σημείωσαν ότι το ρούβλι υποστηρίχθηκε από τη σταθερή τιμή του πετρελαίου. Το αργό πετρέλαιο Brent έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων, αγγίζοντας τα 86,94 δολάρια για πρώτη φορά από τις 11 Αυγούστου. Οι ενδεικτικές τιμές για το ρωσικό αργό Urals κυμαίνονται τώρα στο εύρος των 70,60-71,60 δολαρίων ανά βαρέλι, το υψηλότερο από τα μέσα Αυγούστου.
Η μεγαλύτερη πτώση από το 2014
Παρά τη σταθεροποίηση της Πέμπτης, το ρούβλι σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου για έβδομο διαδοχικό μήνα, τη μεγαλύτερη από το 2014.
Το ρωσικό νόμισμα έχει πληγεί από κινδύνους που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας και τη μείωση του όγκου των δολαρίων και ευρώ που διατίθενται στην αγορά καθώς οι εξαγωγείς στρέφονται προς την τιμολόγηση σε άλλα νομίσματα ως συνέπεια των δυτικών κυρώσεων.
Τον Αύγουστο το ρούβλι έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Μάρτιο του περασμένου έτους – 101,75 ανά δολάριο, 111,42 ανά ευρώ και 13,96 ανά γουάν – αλλά ανέκαμψε από τότε που η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στις 15 Αυγούστου κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 12%.
Οι μετοχές ήταν επίσης πιο σταθερές την Πέμπτη, με τον χρηματιστηριακό δείκτη RTS σε δολάριο να σημειώνει άνοδο κατά 0,6% στις 1.058 μονάδες, ενώ ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι σημείωσε άνοδο κατά 0,3% στις 3.223 μονάδες.


Latest News

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ. για τον χρυσό
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων