Αδύναμος εμφανίστηκε σήμερα ο Dow Jones, καθώς δεν κατάφερε να υποστηρίξει το τετραήμερο ανοδικό σερί, παρά τις προσπάθειες των S&P 500 και Nasdaq, εν μέσω αρκετών στοιχείων που θόλωσαν την εικόνα για την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,48% στις 34.731 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 4.507 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 14.034 μονάδες.

O Dow ήταν και ο μόνος αρνητικός δείκτης τον Αύγουστο (-1,4%), καθώς η Wall Street προσπάθησε τις τελευταίες συνεδριάσεις να καλύψει τη διόρθωση που προηγήθηκε. Ο S&Ρ 500 κέρδισε 0,1% ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο πάνω από 0,6%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη που ξεπέρασαν το 3,4% σημείωσε η Salesforce, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λογισμικού για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και την καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

«Οι αγορές υποδέχονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό με καλό μάτι», δήλωσε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. “Αν και κάπως απογοητευτική στις λεπτομέρειες της η σημερινή ανακοίνωση, η Fed πιθανότατα δεν θα αλλάξει το σχέδιό της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου”.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 4,2% σε ετήσια βάση, συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο βασικός δείκτης PCE είναι ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά στις 228.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Αυγούστου, καταγράφοντας μείωση 4.000 από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Το σύνολο ήταν χαμηλότερο από την εκτίμηση του Dow Jones για 235.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street