Στην πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση οδεύουν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ γίνονται προσπάθειες να μειωθούν και οι απώλειες του Αυγούστου.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαλτώνει σε στενό εύρος

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,25% στις 34.976 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 4.520 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,24% στις 14.052 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη που ξεπερνούν το 5% σημειώνει η Salesforce, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λογισμικού για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και την καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός

“Οι αγορές υποδέχονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό με καλό μάτι”, δήλωσε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. “Αν και κάπως απογοητευτική στις λεπτομέρειες της η σημερινή ανακοίνωση, η Fed πιθανότατα δεν θα αλλάξει το σχέδιό της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου”.

Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 4,2% σε ετήσια βάση, συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο βασικός δείκτης PCE είναι ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά στις 228.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Αυγούστου, καταγράφοντας μείωση 4.000 από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Το σύνολο ήταν χαμηλότερο από την εκτίμηση του Dow Jones για 235.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση