
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους στο πρώτο πρόγραμμα ηγεσίας της αγροδιατροφής, το οποίο φέρνει στην Ελλάδα η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
Μέσα από 8 εξειδικευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ελλάδα, Βρυξέλλες και κέντρα λήψης αποφάσεων του κλάδου και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις, με τη συνεργασία μεγάλων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενδυναμώνουν τις αυριανές ηγέτιδες και τους αυριανούς ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα.
Έρευνα διαΝΕΟσις: Η διασύνδεση με την αγροδιατροφή καθιστά τον τουρισμό πιο ελκυστικό
Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων, μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, στελέχη της αγροτικής τραπεζικής και στελέχη του δημοσίου.
Επίσης, στο AgrifoodLeadership μπορούν να συμμετέχουν ανερχόμενα στελέχη μεσαίας-ανώτερης ιεραρχικής βαθμίδας που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και διοικούν ομάδες, καθώς και ταλαντούχα στελέχη, σε εξέλιξη, που καλούνται να διοικήσουν νέες ομάδες ή έχουν πρόσφατα αναλάβει την ηγεσία ομάδων.
Το πρώτο πρόγραμμα ηγεσίας στον αγροδιατροφικό τομέα που υλοποιείται στην Ελλάδα έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του κλάδου, βιωματικές δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις.
Οι ενότητες του Agrifood Leadership περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α.
Το πρόγραμμα πιστοποιείται από την ACTA, ενώ τεχνικός και στρατηγικός σύμβουλος είναι το Rutgers, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του New Jersey, ΗΠΑ.


Latest News

Ο Θ. Γεωργόπουλος πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της OIV
Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Οργανισμού από το 2021

Χωρίς υποχρέωση παράδοσης προϊόντος στις πληγείσες περιοχές η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος
Το βαμβάκι «είναι ένα δυναμικό προϊόν το οποίο αντιπροσωπεύει το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι
Οι αλλαγές αφορούν τους όρους επιλεξιμότητας για τη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι

Τσιάρας: Ενισχύουμε τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια με γενναία χρηματοδότηση
Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, είπε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τσιάρας - ΣΕΒΤ: Εντείνουν τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων
Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και του ΔΣ του ΣΕΒΤ

Στα 16 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις σε μηλοπαραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Σε εννέα περιφερειακές ενότητες θα καταβληθούν οι ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε καλλιέργειες μήλου

Καινοτομία, τεχνολογία και χρηματοδοτικά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα
Τι είπαν στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης οι Σπυρίδων Κίντζιος, Έρη Νίκα και Ιωάννης Χανιωτάκης

Στο ΦΕΚ de minimis ύψους 7 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Σε ποιες περιοχές και σε ποια αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν υποστεί ζημία θα καταβληθούν οι ενισχύσεις de minimis

Στις 6.829 οι αιτήσεις στήριξης για νέους αγρότες - Ολοκληρώθηκε η υποβολή
Η αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 241.289.000 ευρώ - Ακολουθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για ένταξη στην παρέμβαση «νέοι αγρότες»

«Φρένο» στον τενεκέ – Ελαιόλαδο πέντε λίτρων από τον παραγωγό
Στην Ελλάδα διακινείται χύμα ελαιόλαδο στην εσωτερική αγορά, η οποία αγγίζει τους 80.000 με 90.000 τόνους