
Έξι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και hedge funds μήνυσαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υπερέβη των νομοθετικών της εξουσιών, με την υιοθέτηση από την περασμένη εβδομάδα των νέων αυστηρών κανόνων για τα έξοδα και τις αμοιβές την περασμένη εβδομάδα.
SEC: Κατέθεσε δεύτερη μήνυση αυτή την φορά στην Coinbase
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ υποστήριξε ότι οι νέοι αυτοί κανόνες θα λειτουργήσουν προς όφελος της διαφάνειας και του ανταγωνισμού στον κλάδο των ιδιωτικών κεφαλαίων. Ένας κλάδος ο οποίος έχει υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία η αξία των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 20 δισ. δολάρια, έχει κατηγορηθεί όμως από ομάδες για αδιαφάνεια και σύγκρουση συμφερόντων.
Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τα ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία να εκδίδουν τριμηνιαίες εκθέσεις για τις αμοιβές και τις επιδόσεις, όπως επίσης και να διενεργούν ετήσιους ελέγχους. Απαιτούν επίσης από τα αμοιβαία κεφάλαια να αποκαλύπτουν ορισμένες δομές για τις προμήθειες και τους απαγορεύουν να προσφέρουν σε ορισμένους επενδυτές προνομιακή μεταχείριση αναφορικά με την έκθεση των χαρτοφυλακίων τους και τη δυνατότητά τους να ρευστοποιούν.
«Η SEC έχει υπερβεί τη θεσμική της εξουσία και τη βασική νομοθετική της εντολή, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να εναντιωθούμε», επισημαίνει ο Μπράιαν Κόρμπετ, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Διαχείρισης Κεφαλαίων (MFA). Οι κανόνες θα αυξήσουν το κόστος για τους επενδυτές και θα περιορίσουν τον ανταγωνισμό, προσθέτει ο ίδιος.
Η μήνυση κατατέθηκε στο 5ο Εφετείο των ΗΠΑ. Τα άλλα εταιρικά σχήματα είναι η National Venture Capital Association, το American Investment Council, η Alternative Investment Management Association, η National Association of Private Fund Managers και η Loan Syndications & Trading Association.
Η τελευταία αγωγή έρχεται να προστεθεί σε μια μακροσκελή λίστα με μηνύσεις κατά της SEC του. Προσφάτως, μια επιτροπή έκρινε ότι η SEC έκανε λάθος που απέρριψε το προτεινόμενο ETF bitcoin της Grayscale Investments χωρίς να εξηγήσει το σκεπτικό της.
Τον Μάιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ μήνυσε επίσης την SEC για έναν νέο κανονισμό που απαιτεί από τις εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Πέρυσι, επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο είχε καταθέσει μήνυση κατά της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με τους κανόνες ψηφοφορίας με πληρεξούσιο.


Latest News

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης