Χωρίς κάποιον προφανή λόγο, η Αθήνα γέμισε ανυπομονους πωλητές που πίεσαν τις εισηγμένες σε χαμηλότερα επίπεδα. Αλλά όπου υπάρχουν πωλητές, υπάρχουν και στημένοι αγοραστές.

Η πρώτη συνεδρίαση του χρηματιστηριακού μήνα ξεκίνησε λίγο άκομψα, καθώς οι ρευστοποιήσεις ήταν εκτεταμένες, οδηγώντας τους βασικούς δέικτες χαμηλότερα.

Κι έτσι, δοκιμάστηκαν οι αντοχές αρκετών μετοχών, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με μόνη μεταβλητή τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στο σύνολο της μεγάλης και μεσαίας κεφ/σης.

Το παράδοξο είναι ότι το κλίμα δεν ήταν άσχημο στους διεθνείς δείκτες, καθώς τόσο οι ευρωαγορές όσο και οι ΗΠΑ συντηρήθηκαν με ήπια κέρδη.

Ο Γενικός Δείκτης έχει τα δύο νόυμερα 1275 και 1260 σαν βασικές στηρίξεις, με τον στόχο στη ζώνη των 1400.

Σε επίπεδο μετοχών, η εικόνα είναι μικτή, διότι άλλες ανησύχησαν γυρνώντας σε πλαγιοπτωτικό τέμπο, κι άλλες παλά δεν κατάλαβαν κάτι αυτές τις τρεις τελευταίες συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί το momentum να είναι αρνητικό (έκλεισε η 5η πτωτική εβδομάδα στις τελευταίες 6), όμως αναμένουμε την άλλη εβδομάδα την ετυμηγορία από DBRS, και την επόμενη από Moody’s, ως προς την αξιολόγηση της οικονομίας.

Και βεβαίως, δρώντας προεξοφλητικά, πέφτουν χοντρά στοιχήματα, με το ανοδικό σενάριο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως και να έχει.

Το ενδιαφέρον θα τραβήξει το επόμενο διάστημα η ΙΝΛΟΤ, από τις πιο πονεμένες ιστορίες στη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία.

Η πάλαι ποτέ κραταία, και νυν εξευτελισμένη μετοχή, πρόκειται να αποκτήσει σημαντικη μεταβλητότητα, ελέω της επικείμενης (αν όλα πάνε καλά) ΑΜΚ που προανήγγειλε η διοίκηση.

Και το παιχνίδι, ξεκινά…..

Θα παρακολουθήσουμε στενά την όλη ιστορία, πάντως εξαρχής αφορά σε κινδυνόφιλους, λόγω του εκρηκτικού μίγματος έλλειψης εμπορευσιμότητας, χαμηλής κεφ/σης, κερδοσκοπικού χαρακτήρα μετόχων κ.ο.κ.

Επίσης, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου των εισηγμένων, εξαιρετικά από κάθε άποψη, επομένως δικαιολογείται και χρηματοοικονομικά η 11μηνη ανοδική κίνηση.

Ειδική μνεία, και πάλι, για το ΚΛΜ, που ήδη γράφει +25% από την τιμή της δημόσιας πρότασης (στο 1€).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής