
Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας για όσους μεγαλώνουν παιδιά ή υποστηρίζουν ηλικιωμένους, σύμφωνα με μία εγκύκλιο του Κρατικού Συμβουλίου που διανεμήθηκε την Πέμπτη.
Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023, ο φόρος εισοδήματος για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών θα μειωθεί κατά 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) μηνιαίως για κάθε παιδί, έναντι του σημερινού επιπέδου μείωσης των 1.000 γιουάν (126,77 ευρώ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο.
Για την εκπαίδευση των παιδιών, συνολικό ποσό 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) θα αφαιρείται κάθε μήνα από το φορολογητέο εισόδημα των γονέων για κάθε παιδί, διπλασιάζοντας το εφαρμοζόμενο σήμερα, επίπεδο μείωσης του φόρου εισοδήματος.
Για όσους φροντίζουν ηλικιωμένους, συνολικό ποσό 3.000 γιουάν (380,31 ευρώ) θα αφαιρείται μηνιαίως από το φορολογητέο εισόδημα τους, αν ο φορολογούμενος ή η φορολογούμενη, είναι το μοναδικό παιδί του ηλικιωμένου γονέα.
Φορολογούμενοι που έχουν περισσότερα αδέρφια, θα έχουν την επιλογή να μοιράζονται μεταξύ τους, το ποσό της φορολογικής μείωσης.
Οι ξένοι επενδυτές ξεφορτώνονται τις κινεζικές μετοχές με ρυθμούς ρεκόρ

Φεύγουν μαζικά οι ξένοι επενδυτές
Στο μεταξύ, παρά τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων, οι ξένοι επενδυτές πωλούν διαρκώς μετοχές και εγκαταλείπουν τις κινεζικές αγορές., σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Σύμφωνα με το Fortune, καθώς το Πεκίνο ασκεί πιέσεις σε ξένες εταιρείες συμβούλων εν μέσω της έντασης με τις ΗΠΑ και απαιτεί από τις επενδυτικές εταιρείες να αποφεύγουν την πώληση μετοχών όταν οι αγορές φαίνονται ασταθείς, οι επενδυτές φαίνονται ολοένα και πιο ανήσυχοι σχετικά με τον κίνδυνο διακράτησης κεφαλαίων στην Κίνα.
Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ενεργών αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου με επίκεντρο την Κίνα μειώθηκε για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία. Και το δεύτερο τρίμηνο, οι υποχρεώσεις άμεσων επενδύσεων – ένα μέτρο των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Κίνα – μειώθηκαν κατά 87% σε σχέση με ένα χρόνο πριν στο ιστορικό χαμηλό των 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Κρατική Διοίκηση Συναλλάγματος της Κίνας την Παρασκευή.
Η πιο αδύναμη του αναμενόμενου ανάκαμψη της Κίνας μετά την COVID-19 και τα παρατεταμένα οικονομικά ζητήματα -τα οποία περιλαμβάνουν κρίση ακινήτων, ανεργία στους νέους, σχεδόν 13 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος τοπικής αυτοδιοίκησης και εξασθένηση των κερδών των βιομηχανικών επιχειρήσεων- έχουν επίσης οδηγήσει σε επιβράδυνση των ξένων επενδύσεων στη χώρα.
«Η αλλαγή στις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων είναι σεισμική», έγραψε την Κυριακή στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) ο Robin Brooks, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών. «Την τελευταία δεκαετία, η Κίνα προσέλκυσε το μεγαλύτερο μέρος των ροών κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές, συχνά εις βάρος των άλλων BRICS. Ωστόσο, η Κίνα έχει μεγάλες εκροές τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς οι επενδυτές γίνονται επιφυλακτικοί με τις απολυταρχίες».


Latest News

Όταν οι μετοχές πέφτουν ο Μπάφετ διαβάζει... ποίηση - Οι στίχοι που προτιμά
Αν συμβεί μια μεγάλη βουτιά «προσέξτε αυτούς του στίχους» συνηθίζει να λέει ο Γουόρεν Μπάφετ

To δασμολογικό μπαράζ Τραμπ δοκιμάζει τα όρια των κεντρικών τραπεζών
Η επόμενη εβδομάδα κρίνεται κρίσιμη αναφορά με τη νομισματική πολιτική - Οι καθοριστικές αποφάσεις

Στο τιμόνι της LVMH για άλλα δέκα χρόνια ο Μπερνάν Αρνό;
Η LVMH θα επιδιώξει να αυξήσει το όριο ηλικίας για τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρό της Μπερνάρ Αρνό στην ετήσια γενική συνέλευση

Ψηφίζει στην Ελλάδα για νέο πρόεδρο η ΔΟΕ - Τα μεγάλα ερωτηματικά για το οικονομικό της μοντέλο
Δεν είναι λίγες οι κριτικές που δέχεται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για το μοντέλο λειτουργίας της και καλούν για μείωση εξόδων

Η μυστική επένδυση του Πόλσον - Το ιστορικό κτήριο των 10 ορόφων στη Ν. Υόρκη
Το χρέος των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που αγόρασε ο Πόλσον χωρίς να γίνει αμέσως γνωστό

Μπορεί η Ευρώπη να τα βγάλει πέρα με μια Γερμανία που ξοδεύει χωρίς όριο;
Για να αποτρέψει τη Ρωσία, οι ειδικοί σε θέματα άμυνας πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δαπανά 3,5% του ΑΕΠ ετησίως για τις ένοπλες δυνάμεις της

Πλούσιους νέους Αμερικανούς αναζητά η Μποτσουάνα για τα διαμάντια της
Για να πουλήσει διαμάντια, η Μποτσουάνα αξιοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα οπως το Instagram και το TikTok

Η Ευρώπη αναζητά νέες διαστημικές συνεργασίες στην ταραχώδη εποχή Τραμπ
Η Ευρώπη θέλει να τονώσει την άμυνα της και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην άμυνα

Γιατί η Ευρώπη υστερεί στη δημιουργία υπερπλουσίων
Οι σημαντικές εμπορικές πρωτεύουσες στην Ευρώπη και οι επικερδείς τους βιομηχανίες, έδιναν την ευκαιρία για δημιουργία πλούτου αλλά τα «παλιά, καλά χρόνια» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πυρηνική ενέργεια: Amazon, Google και Meta υποστηρίζουν τον τριπλασιασμό της έως το 2050
Οι τεχνολογικοί γίγαντες ακολουθούν τις τράπεζες ζητώντας νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών απαιτήσεων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής