Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να προσγειώνεται απότομα κάτω και από τις 1.280 μονάδες, ενώ ο τζίρος μαρτυρά σημαντικές μειώσεις θέσεων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,65% στις 1.278,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Η αγορά φαίνεται ότι επιβεβαιώνει το σενάριο της μείωσης των θέσεων των funds που έσπευσαν να τοποθετηθούν πριν την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας, των front runners δηλαδή, τα οποία δραστηριοποιούνται σε πιο βραχυπρόθεσμη βάση. Η κατοχύρωση των μέχρι τώρα κερδών άλλωστε είναι ιδιαιτέρως ελκυστική τακτική, ίσως και ενδεδειγμένη για αυτό το είδος των funds, για να αφεθούν θέσεις κατά την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θα αλλάξει και τη δομή των επενδυτών στη Λ. Αθηνών.

Σε θετικό ρυθμό οι ευρωαγορές

Σε αυτό το σενάριο οι αναταράξεις ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες, με την πρώτη γεύση να είχε δοθεί από τις 27 Ιουλίου, όταν και άρχισε η μίνι διόρθωση της αγοράς. Και πιθανόν να συνεχιστούν με την αλλαγή σκυτάλης που ενδεχομένως να έρθει εάν επιβεβαιωθεί η επενδυτική βαθμίδα το βράδυ της Παρασκευής από τον καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η DBRS πιθανόν να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒΒ low με σταθερές προοπτικές από BB high με σταθερές προοπτικές, σήμερα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Εθνική, Cenergy, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Πειραιώς, Aegean, Alpha bank, Jumbo, Motor Oil και Ελλάκτωρ δέχονται ισχυρότατες πιέσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Quest, Τιτάν, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Υπό έλεγχο συντηρούν τις απώλειες τους οι Autohellas, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών