Μικρές κινήσεις γίνονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον βρίσκεται για τα καλά σε στάση αναμονής για την αξιολόγηση της Ελλάδας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,04% στις 1.299,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την επενδυτική βαθμίδα (;), με την ανακοίνωση της DBRS την Παρασκευή να επισκιάζει κάθε άλλη εξέλιξη. Βέβαια, σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία η αμερικανική αργία επισκιάζει αρκετές κινήσεις, ωστόσο, όσο πλησιάζουν προς την Παρασκευή αναμένεται το volatility να αυξηθεί σημαντικά.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 2+1 καταλύτες μετά την επενδυτική βαθμίδα

Η δυναμική αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας

Ωστόσο, η δυναμική μιας αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφήσει αδιάφορη την αγορά, καθώς τα θεμελιώδη θα αναθεωρηθούν ανοδικά από την μείωση του ασφάλιστρου κινδύνου όπως και το κόστος δανεισμού θα τύχει κάποιας εξομάλυνσης με άμεσο αντίκτυπο στις τραπεζικές μετοχές. Αν, από την άλλη, οι προσδοκίες δεν επιβεβαιωθούν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αγορά θα βρει χαμηλότερα σημεία ισορροπίας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά είναι τα κέρδη σε Autohellas, Quest και Σαράντη, ενώ θετικά κινούνται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Coca Cola. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Eurobank, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil, Cenergy, Aegean και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών