Με σημαντικές απώλειες κινούνται αυτήν την ώρα οι τραπεζικές μετοχές, με το ελληνικό χρηματιστήριο να δέχεται τις πιέσεις τους, χάνοντας εκ νέου τις 1.300 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,91% στις 1.287,60 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Η αγορά πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την επενδυτική βαθμίδα (;), με την ανακοίνωση της DBRS την Παρασκευή να επισκιάζει κάθε άλλη εξέλιξη. Βέβαια, σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία η αμερικανική αργία επισκιάζει αρκετές κινήσεις, ωστόσο, όσο πλησιάζουν προς την Παρασκευή αναμένεται το volatility να αυξηθεί σημαντικά.

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Ωστόσο, η δυναμική μιας αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφήσει αδιάφορη την αγορά, καθώς τα θεμελιώδη θα αναθεωρηθούν ανοδικά από την μείωση του ασφάλιστρου κινδύνου όπως και το κόστος δανεισμού θα τύχει κάποιας εξομάλυνσης με άμεσο αντίκτυπο στις τραπεζικές μετοχές. Αν, από την άλλη, οι προσδοκίες δεν επιβεβαιωθούν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αγορά θα βρει χαμηλότερα σημεία ισορροπίας.

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, ΕΛΧΑ και Motor Oil δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ σημαντική είναι και η πτώση σε Ελλάκτωρ, Aegean, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος. Ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Βιοχάλκο, Λάμδα, Quest, Autohellas και Σαράντη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών