![Huawei-Σαουδική Αραβία: Δημιουργία κέντρου ψηφιακών δεδομένων στο Ριάντ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/Huawei.jpg)
Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός της Huawei ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, τη λειτουργία ενός κέντρου ψηφιακών δεδομένων τεχνολογίας cloud στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας για τη διεύρυνση της προσφοράς διαδικτυακών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή.
Huawei: Τσιπ έως και 14 νανόμετρα προωθεί η Huawei
Η Huawei ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το νέο κέντρο θα εξελιχθεί σε έναν πυρήνα για την τεχνολογία cloud που αναπτύσσει η ίδια για τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, αλλά και για την Αφρική.
Το κέντρο θα προσφέρει «καινοτόμες, αξιόπιστες, ασφαλείς και βιώσιμες υπηρεσίες για την τεχνολογία cloud», σύμφωνα με την Huawei.
Υπό τη λογική αυτή, το νέο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας στο Ριάντ θα προσφέρει μία σειρά υπηρεσιών τεχνολογίας cloud, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών βάσεων ψηφιακών δεδομένων, της διαχείρισης μεγάλου όγκου πολύπλοκων ψηφιακών δεδομένων (big data), αλλά και των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Giant DC: Η ψηφιακή οικονομία είναι κεντρική επιλογή για την εξέλιξη των κινεζικών επιχειρήσεων
H Giant DC, μία εταιρία τεχνολογίας δεδομένων που ιδρύθηκε στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας πριν από τρία χρόνια, είχε προηγούμενα ηγετικό ρόλο για δεκαετίες στην παραγωγή βαρέως μηχανολογικού εξοπλισμού για την κινεζική βιομηχανία.
“Την περίοδο εκείνη υπήρχε υπερπαραγωγή χάλυβα, ενώ με δεδομένη την κλιμακούμενη πίεση για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρία μας έπρεπε να κινηθεί προς την κατεύθυνση αλλαγής του αντικειμένου της δραστηριότητας της”, δήλωσε ο Ζανγκ Τζιάν γενικός διευθυντής της Giant DC.
Υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης, η εταιρία αποχώρησε από τη βιομηχανία της επεξεργασίας του σιδήρου και του χάλυβα, υλοποιώντας την ψηφιακή μετάβασή της σε μία επιχείρηση της ψηφιακής οικονομίας με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νέας δραστηριότητας της να εντοπίζεται στην οργάνωση και λειτουργία ψηφιακών κέντρων δεδομένων του διαδικτύου.
Παράλληλα, η Giant DC έχει ως αντικείμενο την προσφορά υπηρεσιών για την ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρήσεων στους τομείς της τεχνολογίας cloud computing, αλλά και της αποθήκευσης και της αποτελεσματικής διαχείρισης ψηφιακών δεδομένων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2017-11-27T182719Z_121180323_RC111A62D430_RTRMADP_3_BLOCKCHAIN-REGULATION-TOKENS-600x400.jpg)
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
![Μασκ: Γιατί το δικό του AΙ τον θεωρεί κακό άνθρωπο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Grok-600x364.png)
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του