Σε ήπια πτωτικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο εμφανίζει σημαντικά σημάδια αδυναμίας να συνεχίσει τη χθεσινή αντίδραση και να απομακρυνθεί από τη δύσκολη ζώνη των 1.260 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,17% στις 1.274,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

«Παρένθεση» φαίνεται ότι ήταν η χθεσινή αντίδραση στο ΧΑ, με την αγορά να επιστρέφει στην εσωστρέφεια και στην εσωτερική διορθωτική πορεία, καθώς οι όποιες αγοραστικές δυνάμεις παραμένουν επιλεκτικές και επιφυλακτικές. Η πορεία της αγοράς όμως παραμονές της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS, για την οποία υπάρχουν προσδοκίες αναβάθμισης, έχει απογοητεύσει τους εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν καλύτερες ακόμη ημέρες.

Έτσι έχουν μπει δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο ο DBRS θα αναβαθμίσει τελικά την Ελλάδα, ή ακόμη για το πόσο έχει προεξοφληθεί η εξέλιξη. Η απάντηση θα δοθεί σαφώς το βράδυ της Παρασκευής, αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία στην παρούσα είναι η αγορά να «αποζημιώσει» τους επενδυτές για τα κέρδη της. Όπως μεταφέρεται από τα desk στον ΟΤ, δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που κατοχυρώνουν κέρδη, εκμεταλλευόμενα τη «στάση» της bull market της αγοράς.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola «βαραίνει» την αγορά με το -1,03% που σημειώνει, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Alpha Bank, Autohellas και Βιοχάλκο. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Aegean, Σαράντης, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΕΘνική και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών