
Συγκλονιστικές είναι σκηνές που είδαν το φως της δημοσιότητας από το λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, έσπρωξαν από τον καταπέλτη τον Αντώνη.
Ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, έπειτα βγήκε έξω από αυτό, και στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί. Ωστόσο, τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.
Μητσοτάκης για Blue Horizon: Αυτό το γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε
Αξιοσημείωτο είναι, ότι και μετά την πτώση, το πλοίο δεν σταμάτησε για την επιχείρηση διάσωσής του και αναχώρησε κανονικά σαν να μην είχε συμβεί κάτι.
Επέστρεψε στο λιμάνι μετά από εισαγγελική εντολή και ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός συνελήφθησαν.
Δείτε τη στιγμή της σύλληψής τους
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθούν.
Κατά την είσοδο τους δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων για την αποτρόπαια πράξη τους. Οι ίδιοι εισήλθαν χωρίς να πουν κουβέντα στο γραφείο του εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου γιατί τον έσπρωξαν στο νερό.

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες
ΕΔΕ και για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου o Αντώνης βρήκε τραγικό θάνατο.
Διέταξα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.
— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) September 6, 2023
Δεν υπήρχε στέλεχος μπροστά στον καταπέλτη
Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.
Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.
«Εν ψυχρώ δολοφονία»
Για μία εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο Mega, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο για το πλοίο. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο αλλά είχε βγει για λίγο έξω.
«Ο Αντώνης είχε κανονικά εισιτήριο. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, αλλά και να μην είχε είναι δυνατόν να τον πετάξουν στη θάλασσα ακόμα και όταν έχουν ξεκινήσει οι προπέλες; Το πιο τραγικό που είδα και έχω πραγματικά συγκλονιστεί, είναι πως καθόταν και τον κοίταγε μετά. Αν είναι δυνατόν. Φαίνεται ακριβώς τι γίνεται, δεν υπάρχουν λόγια. Μιλάμε για μία εν ψυχρώ δολοφονία. Ο αδελφός του μου ζήτησε να κάνω έκκληση επειδή τον παίρνουν πολλοί άνθρωποι, και δεν μπορούν να ηρεμήσουν», κατέληξε ο δικηγόρος.
Πηγή: in.gr


Latest News

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων