
Για πρώτη φορά στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, με στόχο τη στρατηγική αναβάθμιση και ανάπτυξη δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του έργου της τόσο στους εμπλεκόμενους με τα τυχερά παίγνια φορείς όσο και στο ευρύ ελληνικό κοινό και τους διεθνείς επισκέπτες της έκθεσης.
87η ΔΕΘ: 1.500 εκθέτες,18 διεθνείς συμμετοχές
Σε ένα μεγάλο περίπτερο στο χώρο της έκθεσης, στελέχη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων θα υποδεχθούν και θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους της πολιτείας, τους πολίτες αλλά και τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας για το ρόλο της Αρχής στον έλεγχο και την εποπτεία των παιγνίων στην Ελλάδα, την αποτελεσματική προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παικτών και τη διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, με όσα επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση.
Για πρώτη φορά στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο:
- Την υπεύθυνη ενημέρωση των επισκεπτών, καταναλωτών & επιχειρηματιών, για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού καθώς και για τις αρμοδιότητες της Αρχής.
- Την άμεση επαφή εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων με τους κλαδικούς Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν και άπτονται του Δικαίου του Ανταγωνισμού (τυχόν παράπονα, καταγγελίες, συμβουλές κ.α.) , μέσω της οργάνωσης θεματικών ημερών.
- Την προώθηση του Sandbox Βιώσιμης ανάπτυξης, του πρωτοποριακού αυτού εργαλείου που έχει δημιουργηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της θετικής συνεισφοράς στο δημόσιο συμφέρον. Πρόκειται για ένα προστατευμένο περιβάλλον που δημιουργήθηκε από την ΕΑ και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης.
- Την προώθηση των εργαλείων whistleblowing – ανώνυμης παροχής πληροφοριών για επιχειρήσεις και αναθέτουσες αρχές.
- Την άμεση επαφή με την Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και δη της Βόρειας Ελλάδας παρέχοντας την ευκαιρία σε φοιτητές και νέους επιστήμονες να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
- Την προώθηση του έργου της Αρχής στο ευρύ κοινό με διαμοιρασμό QR codes για τα έντυπα και τις δημοσιεύσεις της ΕΑ (Οδηγοί, Κλαδικές Έρευνες, Μελέτες κ.α.)


Latest News

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός: Εκδόθηκε ο «οδικός χάρτης» αξιοποίησης των θαλασσίων πόρων
Η πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το υπ. Εξωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία

Πώς μπορεί να «φουσκώσει» ο κρατικός κουμπαράς – Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;
Τα εμπόδια και οι ευκαιρίες για να αυξηθεί το πλεόνασμα – Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει κοινωνικό μέρισμα

Τρομακτική αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων
Πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο γύρω από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ

Ο κίνδυνοι, η στάσιμη παραγωγικότητα και οι επενδύσεις – Τα «καμπανάκια» του ΙΟΒΕ
Αν ο κίνδυνος μιας έντονης κρίσης είναι πολύ μικρός (αναφορικά με τους δασμούς), δεν ισχύει το ίδιο για το ενδεχόμενο στασιμότητας στην ελληνική οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το διαμορφωμένο στρατηγικό πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Στα 41,7 δισ. αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών το α' 3μηνο του 2025
Oι υψηλότερες αποδόσεις καταγράφηκαν στους μετοχικούς Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Δείκτη με 16,13%

Παπαθανάσης: Επιπλέον πόροι 83,86 εκατ. στους πληγέντες από τον Daniel
Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο +

ΙΟΒΕ: Χαμηλώνει στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Ο ρόλος των δασμών
Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ιωάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι η παγκόσμια αναταραχή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον για φέτος
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη