Σε πτωτική τροχιά παραμένει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει εμφανώς την αδυναμία του να κινητοποιήσει τους αγοραστές.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,47% στις 1.267,53 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους αγοραστές, οι οποίοι παραμένουν στις επάλξεις αλλά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Το αποτέλεσμα είναι να επικρατούν και σήμερα οι πωλητές, ειδικά εκείνοι που θέλουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, χωρίς όμως να χάσουν μεγάλο μέρος των θέσεών τους.

Άλλωστε, οι πολιτικές εξελίξεις εντός της χώρας δείχνουν κάποια σημάδια ανησυχίας, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να αναβάλει την επίσκεψη στη ΔΕΘ, λόγω των φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει μεγάλες περιοχές.Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από δύσκολα γεγονότα από την αρχή της θητείας της αρχικά με τις πυρκαγιές και αυτή την περίοδο με τις πλημμύρες, με την αγορά να αναμένει να δει πως θα επηρεάσουν αυτές και τις αποφάσεις των οίκων το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, έμειναν μόλις δύο συνεδριάσεις πριν το πρώτο κρίσιμο ραντεβού με DBRS, και μια ολόκληρη χρηματιστηριακή εβδομάδα για το δεύτερο ραντεβού με Moody’s.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Quest, Aegean, Πειραιώς, ΔΕΗ, Autohellas, Eurobank και Cenergy, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, Λάμδα, Alpha Bank, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Βιοχάλκο, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια. Θετικά επιχειρούν οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών