
Ανατροπές στον σχεδιασμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προκαλεί η κακοκαιρία Daniel, που πλήττει τη χώρα προκαλώντας θανάτους και καταστροφές, με ανασχεδιασμούς σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επαναπρογραμματιστεί, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί αυτές τις ημέρες στις περιοχές όπου σημειώθηκαν καταστροφές από την κακοκαιρία.
Κακοκαιρία Daniel: «Εσπασε» το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής
Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες δεν θα γίνουν επισκέψεις από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη στα περίπτερα της 87ης ΔΕΘ.
Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από δύσκολα γεγονότα από την αρχή της θητείας της αρχικά με τις πυρκαγιές και αυτή την περίοδο με τις πλημμύρες.
Οι εξελίξεις που σχετίζονται με τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία, οδηγούν τον πρωθυπουργό στην απόφαση να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο καθώς και τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.
Ήδη έχει αναβληθεί η αυριανή επίσκεψη που προγραμμάτιζε ο κ. Μητσοτάκης στον Έβρο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών.
Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με το επιτελείο του είναι συνεχείς στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να βρεθεί η κυβέρνηση στις πληγείσες περιοχές και δίπλα στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται σε μια στιγμή.
Η απόφαση για την ακύρωση όλων των παράλληλων κυβερνητικών εκδηλώσεων στη ΔΕΘ είχε ληφθεί από νωρίς, ωστόσο στο Μαξίμου εκτίμησαν ότι είναι προτιμότερο να επαναπρογραμματιστεί ολόκληρη η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Νωρίτερα είχε δοθεί «απαγορευτικό» από την Ηρώδου Αττικού στα κυβερνητικά στελέχη για την παρουσία τους σε περίπτερα, εγκαίνια περιπτέρων των υπουργείων, συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως πάνελ, συζητήσεις, ομιλίες, μεχρι τη Δευτέρα.
Επίσκεψη στην Πολιτική Προστασία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες των Αρχών και την πορεία της κακοκαιρίας.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση