Να ανακόψει το πτωτικό σπιράλ του Σεπτεμβρίου επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τη δυναμική μιας αντίδρασης όμως να του λείπει, καθώς τα μέτωπα της ανησυχίας είναι ακόμη ανοιχτά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 1.249,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Με την επενδυτική βαθμίδα εν τέλει να είναι ακόμη αβέβαιη για την ελληνική οικονομία, το ΧΑ προσπαθεί να σταματήσει την επίθεση των πωλητών που δέχεται κατά κύματα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Η απώλεια μάλιστα σχεδόν 5% από την έναρξη του μήνα όχι μόνο πυροδότησε τους profit takers, προκειμένου να μην χάσουν μεγάλο μέρος των κερδών τους, αλλά και τις ανησυχίες ότι τελικά η 8η Σεπτεμβρίου, η σημερινή δηλαδή, δεν θα είναι η ημερομηνία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τον καναδικό οίκο DBRS.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δειλά ανοδικά

Εάν σε αυτήν την εικόνα προσθέσει κανείς και την άνοδο του πολιτικού ρίσκου μετά και τις καταστροφές των προηγούμενων εβδομάδων, εύκολα μπαίνουν δεύτερες σκέψεις για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, καθώς ο πρόσφατος «αέρας» της μεγάλης εκλογικής νίκης φαίνεται να χάθηκε. Ωστόσο, η συνέχιση των φιλοεπενδυτικών πολιτικών αποτελεί ένα εκ των βασικών συστατικών της αξιολόγησης της Ελλάδας, με την αγορά να ανησυχεί σε αυτό το μέτωπο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Quest, Motor Oil, Βιχοάλκο, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Eurobank, Cenergy, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ, ενώ θετικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Coca Cola, Alpha Bank, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Aegean και Εθνική, με την ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +2,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών