
Τη μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως καταγράφει ο υπερπλούσιος πληθυσμός της Ασίας, όπως αναφέρει το CNBC.
Ο εξαιρετικά πλούσιος πληθυσμός της Ασίας μειώθηκε κατά περίπου 10,9% πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη περιφερειακή πτώση στον κόσμο, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας δεδομένων Altrata.
S&P: Ινδία και Ασία-Ειρηνικός ηγούνται της παγκόσμιας ανάπτυξης
Στην Ασία η μεγαλύτερη πτώση
«Ο εξαιρετικά πλούσιος πληθυσμός της Ασίας μειώθηκε κατά 11% το 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη περιοχή, σε 108.370 άτομα», αναφέρει η έκθεση, αποδίδοντας την πτώση στο αυστηρό lockdown της Κίνας, στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και στα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Οι ιδιώτες με εξαιρετικά υψηλή περιουσία (UHNW) είναι εκείνοι με καθαρή περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη μελέτη.
Η συνολική καθαρή αξία του υπερπλούσιου πληθυσμού της Ασίας ήταν στα 12,13 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 11,73 τρισεκατομμύρια δολάρια της Ευρώπης.
Η υπόλοιπες περιοχές
Η Ευρώπη κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη περιφερειακή επίδοση, με πτώση 7,1% και 100.850 άτομα υψηλής καθαρής περιουσίας. Οι άμεσες επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν σημαντικές, ανέφερε η έκθεση.
Η Βόρεια Αμερική, η μεγαλύτερη αγορά υπερπλούσιων στον κόσμο με συνολική καθαρή αξία 16,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε πτώση 4% σε 142.990 άτομα, σύμφωνα με την έκθεση.
Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.
Η Μέση Ανατολή, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική σημείωσαν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των UHNW ατόμων. Η Μέση Ανατολή κατέγραψε άλμα 15,7% στον υπερπλούσιο πληθυσμό της – που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είδαν αύξηση 17,5%.
Το παράδειγμα της Ινδίας
Από τις 10 κορυφαίες τοποθεσίες UHNW που αναφέρονται στην έκθεση, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, μόνο η Ινδία είδε αύξηση των UHNW ατόμων.
«Η Ινδία ήταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου το 2022, γεγονός που στήριξε την αύξηση κατά 3% στον UHNW πληθυσμό της», υπογράμμισε η Altrata. Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε κατά 7,8% το τρίμηνο του Ιουνίου, σηματοδοτώντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώθηκε πτώση άνω του 5,4% στον υπερπλούσιο πληθυσμό – η πρώτη ετήσια μείωση εδώ και τέσσερα χρόνια.
Παρά την πρόσφατη αστάθεια, η Altrata αναμένει αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού των υπερπλούσιων τα επόμενα πέντε χρόνια, από 395.070 σε 528.100, προβλέποντας αξιοσημείωτες αυξήσεις στην Ασία. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται επίσης να διατηρήσει τη θέση της ως η κορυφαία υπερπλούσια περιοχή στον κόσμο.


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW