
Την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της βραζιλιάνικης σοκολατοποιίας Grupo CRM, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Νestle, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί στην premium ζαχαροπλαστική, όπως αναφέρει το Reuters .
Η Grupo CRM λειτουργεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα σοκολάτας στη Βραζιλία με τις επωνυμίες Kopenhagen και Brasil Cacau.
Nestlé: Πώληση της Palforzia στην Stallergenes Greer
Σπουδαία συμφωνία
Η Nestle, η οποία αγοράζει το μερίδιο από την εταιρεία private equity Advent International, αρνήθηκε να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το 2024.
Ο ιστότοπος Brazil Journal ανέφερε ότι η Nestle θα πληρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ρεάλ (602,78 εκατομμύρια δολάρια) για την εταιρεία, ενώ η τοπική εφημερίδα Valor Economico ανέφερε ένα ποσό στα 4,5 δισεκατομμύρια ρεάλ (904,18 εκατομμύρια δολάρια).
Η Nestle ανέφερε ότι η Renata Moraes Vichi θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων της Grupo CRM ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα παραμείνει μειοψηφικός μέτοχος.
Η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής της Nestle – παραγωγού εμπορικών σημάτων όπως οι Kit Kat, Aero και Smarties – να επεκτείνει την παρουσία της στο τμήμα της σοκολάτας super-premium, όπου διατηρεί περιορισμένο μερίδιο το οποίο περιλαμβάνει την ιταλική μάρκα Baci.
Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023 οι πωλήσεις ζαχαροπλαστικής της Nestle αυξήθηκαν κατά 10,8%.
Η επιχείρηση έχει επίσης βελτιώσει το υποκείμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους κατά 70 μονάδες βάσης στο 14,5%.
Ζαχαροπλαστική
«Αυτή η εξαγορά διευρύνει και ενισχύει περαιτέρω την παρουσία μας στη ζαχαροπλαστική στη Βραζιλία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο high-end τμήμα», δήλωσε ο Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle για τη Λατινική Αμερική.
Οι ράβδοι σοκολάτας με την επωνυμία Kopenhagen της CRM πωλούνται προς 29,90 Ρεάλ Βραζιλίας (6,01 $), ενώ ένα κουτί σοκολάτας πωλείται για περίπου 130 ρεάλ.
Ο Jon Cox, αναλυτής στο Kepler Cheuvreux, είπε ότι η συμφωνία φαινόταν ασυνήθιστη με την πρώτη ματιά δεδομένης της εστίασης της Nestle στις επιχειρήσεις καφέ, φροντίδας κατοικίδιων ζώων και διατροφής, αλλά είχε νόημα.
«Η Nestlé έχει μια επιχείρηση σοκολάτας στη Βραζιλία, ώστε να μπορεί να ενσωματώσει την παραγωγή, οδηγώντας σε συνέργειες, ενώ η κατηγορία της premium σοκολάτας, όπως έδειξε η Lindt, είναι μια πολύ, πολύ, κερδοφόρα επιχείρηση», τόνισε.


Latest News

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ

Αναιμική ανάπτυξη εν μέσω δασμών δείχνει ένας βασικός δείκτης για την οικονομία των ΗΠΑ
Ο δείκτης LEI είναι ένας σύνθετος οικονομικός δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτεί τη μελλοντική κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ

Πώς Βραζιλία και Αργεντινή βγαίνουν κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο
Ο εμπορικός πόλεμος φαίνεται σε πρώτη φάση να ευνοεί χώρες με ισχυρές αγροτικές εξαγωγές όπως οι δύο οικονομίες της Λατινικής Αμερικής

Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου - Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Το παπικό κονκλάβιο αποτελεί μια παράδοση που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα - Όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό

Νέα επίθεση Τραμπ στον «πολύ αργό» Πάουελ - Τον καλεί να μειώσει τα επιτόκια
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Wall Street με τις επανειλημμένες επικρίσεις του προς τον Πάουελ

Τα κινεζικά funds σταματούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ εν μέσω δασμών
Τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στην Κίνα έχουν αποσύρει επενδύσεις από ιδιωτικά κεφάλαια με έδρα τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες

Επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου στην Ινδία, στη σκιά των δασμών
Ο αμερικανός αντιπροέδρος θα συζητήσει στην Ινδία με τον Ναρέντρα Μόντι την πρόοδο των θεμάτων που εξετάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Λευκό Οίκο