Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, ενώ αναμένουν επίσης και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,45%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,60% στις 7.523 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,44% στις 15.808 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,64% στις 7.287 μονάδες.

Λαζαράκου: «Θα ενισχυθούν οι ελεγκτές σε ρόλο μυστικών πελατών»

Ο κλάδος των εταιρειών μεταλλευμάτων σημειώνουν άνοδο 2,2% καθώς οι τιμές των μετάλλων ανέβηκαν λόγω των προοπτικών καλύτερης ζήτησης από την Κίνα, τη χώρα δηλαδή με την μεγαλύτερη κατανάλωση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Covestro σημειώνει άνοδο 3,1% αφού η γερμανική εταιρεία χημικών ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι ξεκίνησε ανοιχτές συζητήσεις με την Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) για μια προσέγγιση εξαγοράς.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η αγορά τιμολογεί με περίπου 40% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να αυξήσει το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,00%, αλλά οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα είναι μια δύσκολη απόφαση για τους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές