
H Ελλάδα αναμένεται να λάβει αρωγή μέσω του έκτακτου ταμείου υποστήριξης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές «και όχι μόνο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.
Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.
Μιλώντας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τζεντιλόνι απάντησε ότι υπάρχει το έκτακτο ταμείο της ΕΕ για υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης).
ΕΕ: Την Τρίτη η συνάντηση φον ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη για την ευρωπαϊκή στήριξη
Όπως εξήγησε, τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από φυσική καταστροφή, εντός τριών μηνών καλούνται να αναφέρουν το ύψος της εκτιμώμενης οικονομικής ζημιάς. «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να στηρίξει μέσω αυτού του έκτακτου ταμείου υποστήριξης, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση», είπε ο επίτροπος Οικονομίας. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι φωτιές και πλημμύρες – «φαινόμενα τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν την ακραία καιρική κρίση που αντιμετωπίζουμε».
Αύριο η συνάντηση στο Στρασβούργο
Αύριο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο τις λεπτομέρειες της βοήθειας προς την Ελλάδα, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ. Προσέθεσε ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει συγκεκριμένο αίτημα για τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας (εκτός από το σύστημα «Κοπέρνικος»), αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε συνολικό αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή από διαφορετικούς πόρους και εργαλεία.
«Είμαστε σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στην Πρόεδρο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για οικονομική στήριξη, κάθε είδους βοήθεια που η Κομισιόν θα μπορούσε να παρέχει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των πλημμυρών» σημείωσε η κυρία Σπινάντ και προσέθεσε: «Αύριο στο Στρασβούργο, η πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για να συζητήσουν ακριβώς τις λεπτομέρειες της βοήθειας που προετοιμάζει η Επιτροπή για να στηρίξει τη χώρα».
Μητσοτάκης: Αναζητά deal με την Κομισιόν για έκτακτη χρηματοδότηση – Πώς θα καλυφθούν οι ζημιές


Latest News

Οι ευχές και τα «χρόνια πολλά» του Μητσοτάκη για το Πάσχα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδεψε τις ευχές του με μια φωτογραφία του με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για ειρήνη και αφοπλισμό
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να εμφανιστεί στην Πασχαλινή Λειτουργία παρά τα προβλήματα υγείας του – Με γραπτό μήνυμα απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλον τον κόσμο

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
«Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανου!», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το κέντρο της ορθόδοξης πίστης και ζωής, η οποία σηματοδοτεί τη λύτρωση και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή – Το νόημα των εθίμων του Πάσχα

Κορίτσια για φίλημα - Διέλυσαν την Ουγγαρία και κατέκτησαν το World Cup (13-9)
Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cup της Κίνας, επικρατώντας με 13-9 της Ουγγαρίας.

Το μήνυμα Τασούλα για την Ανάσταση – «Το σκοτάδι συντρίβεται από το φως»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρευρεθεί για την Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών – Το μήνυμα που έστειλε

Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός σημειώθηκε στις 11.32 της Κυριακής νότια, νοτιοανατολικά της Αμοργού

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση – Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό
Εκατομμύρια πιστοί συνέρευσαν στους ιερούς ναούς της χώρας για την Αναστάσιμη Ακολουθία – Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και του ΠτΔ για την Ανάσταση του Χριστού

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με αλλαγές στο πρόγραμμα τους θα λειτουργήσουν και φέτος τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

«Αντισταθείτε» - Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ κατά των πολιτικών Τραμπ
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πολιτείες των ΗΠΑ το Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές Τραμπ για τη μετανάστευση, τις πολιτικές ελευθερίες και τις περικοπές θέσεων εργασίας