Με μικτές και μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι εξελίξεις στον τομέα ακινήτων της Κίνας εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, με τα διφορούμενα μηνύματα που εκπέμπουν.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε οριακά χαμηλότερα, αν και οι μετοχές της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings κέρδισαν έως και 8,7%, μετά την ψήφιση των πιστωτών υπέρ της παράτασης των αποπληρωμών σε έξι ομόλογα της. Οριακές ήταν και οι μεταβολές στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται ο «μαύρος χρυσός»

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με μικρά κέρδη, καθώς η έρευνα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της χώρας για τον Αύγουστο ενισχύθηκε στο +2, από +1 τον Ιούλιο. Κέρδη 0,61% για τον Nikkei της Ιαπωνίας, με τον Topix να σημειώνει επίσης κέρδη 0,36%. Από την άλλη, ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,52% και ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,97%.

Αρνητικά επέδρασε πάντως η εκτίμηση ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί λιγότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά αυτό και το επόμενο έτος, καθώς η επιβαρυμένη αγορά ακινήτων που κάποτε ήταν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης δέχεται αναταράξεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δυσκολεύεται μετά από μια σύντομη ανάκαμψη από την εποχή του COVID-19, λόγω συσσώρευσης χρεών μετά τις μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και ακίνητα.

«Ο κύριος ένοχος είναι ο τομέας των ακινήτων. Αυτή η πηγή ανάπτυξης έχει πλέον εξανεμιστεί και δεν θα επιστρέψει», δήλωσε ο Τζούλιαν Έβανς-Πρίτσαρντ, επικεφαλής οικονομικών της Κίνας στην Capital Economics στη Σιγκαπούρη. «Είμαστε εδώ και πολύ καιρό πιο πτωτικοί από τους περισσότερους… αλλά ακόμη και εμάς μας εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία η ανάπτυξη μειώθηκε», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές