Την επαναφορά σε θετικά εδάφη επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ξαφνικά κατάφερε να απορροφήσει την προσφορά και να θέσει τον τραπεζικό κλάδο οδηγό της αντίδρασης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,22% στις 1.253,30 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 55 εκατ. ευρώ.

Η αγορά βρίσκεται σε ημέρες μεγάλων αναταράξεων που δεν ευνοούν την κινητοποίηση συντηρητικών χαρτοφυλακίων, αλλά τις κινήσεις… αστραπή των βραχυπρόθεσμων. Έτσι, από το -1,13% νωρίτερα, πλέον ο γενικός δείκτης «ξαναβλέπει» τις 1.260 μονάδες, ανεβάζοντας μάλιστα και τον τζίρο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ πριν κλείσει το πρώτο τρίωρο της συνεδρίασης.

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Είναι σαφές όμως ότι τα ύδατα στα οποία πλοηγούνται οι επενδυτές είναι θολά, με το κλίμα να αλλάζει με βάση τα δεδομένα που έρχονται από το μέτωπο της διαχείρισης των πρόσφατων καταστροφών στη χώρα. Άλλωστε, φαίνεται ότι και η Ευρώπη αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διαβεβαιώνει ότι θα διατεθούν πόροι έως και 2,2 δισ ευρώ στην Ελλάδα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οδηγοί της αντίδρασης είναι οι Alpha Bank, Εθνική, Μυτιληναίος, Eurobank, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια, με τις Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ να κινούνται επίσης σε θετικά εδάφη. Από την άλλη, Cenergy, Jumbo, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Quest, Aegean, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών