Στη σκιά των σοβαρών ζημιών από τις πλημμύρες προσπαθεί να σταθεί το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αποτυπώνει την έντονη ανησυχία πολλών χαρτοφυλακίων για την επόμενη ημέρα των καταστροφών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,94% στις 1.238,43 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη του Σεπτεμβρίου την ώρα που η αβεβαιότητα για τον τελικό απολογισμό των φυσικών καταστροφών παραμένει. Οι αγοραστικές παρεμβάσεις είναι επιλεκτικές, ενώ η διάθεση ανάληψης ρίσκου σχεδόν μηδενική, την ώρα που και η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε το μήνυμα ότι βραχυπρόθεσμα οι αναταράξεις θα συνεχιστούν.

Ανώμαλη προσγείωση στο ΧΑ, με πτωτικό γύρισμα τραπεζών

Πάντως, πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες σήμερα, όπου και θα ζητήσει την έμπρακτη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να ανταπεξέλθει απέναντι στις καταστροφές που προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Σχετικά με το πόσο σύντομα όμως θα φτάσει η βοήθεια της Ε.Ε., ο Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε χτες ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Alpha Bank και Σαράντης, ενώ θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Coca Cola, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Aegean, Motor Oil και Μυτιληναίος. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Autohellas, Quest, OTE, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών