![Πούτιν: Προειδοποιεί για οικονομικές δυσκολίες αν ξεφύγει ο πληθωρισμός](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-12T082923Z_1146534894_RC2W63AQ4D4H_RTRMADP_5_RUSSIA-ECONOMY-FORUM-PUTIN.jpg)
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός ανάγκασε την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια στο 12% τον περασμένο μήνα, προειδοποιώντας ότι η ρωσική οικονομία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, εάν οι αυξήσεις των τιμών ξεφύγουν εκτός ελέγχου.
«Σε συνθήκες υψηλού πληθωρισμού, είναι πρακτικά αδύνατον να εκπονηθούν επιχειρηματικά σχέδια», δήλωσε ο Πούτιν στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ. Ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν βλέπει προβλήματα με τις διακυμάνσεις του ρουβλίου και ότι οι αρχές έχουν απόθεμα εργαλείων για να κρατήσουν το νόμισμα και τις αγορές υπό έλεγχο.
Τεστ για τον Πούτιν οι περιφερειακές εκλογές
Από τι επηρεάζεται η ισοτιμία του ρουβλίου
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η ισοτιμία του ρουβλίου επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, από το ότι οι εξαγωγείς δεν μετατρέπουν σε ρούβλια μέρος των εσόδων τους σε ξένο νόμισμα, αλλά δήλωσε ότι δεν θα γίνουν ξαφνικές κινήσεις αναφορικά με ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων ή άλλα βήματα για τον περιορισμό των διακυμάνσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν βλέπει λόγο να αυξήσει τους φόρους επί του παρόντος.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει «αποϊδιωτικοποίηση» εταιριών στη Ρωσία. Αναφορικά με τις υψηλές εγχώριες τιμές καυσίμων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιδράσει εγκαίρως στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να παρασχεθούν καύσιμα στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-12T082956Z_2130019073_RC2W63AJJWPC_RTRMADP_5_RUSSIA-ECONOMY-FORUM-PUTIN-1024x650.jpg)
Ομιλητής ο Πούτιν στο Eastern Economic Forum
Εξήρε τις ικανότητες του Βολόζ παρά τις απόψεις του
Ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης τον συνιδρυτή της τεχνολογικής εταιρίας Yandex Αρκάντι Βολόζ «ταλαντούχο άνθρωπο» που έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, ύστερα από το αντιπολεμικό του ξέσπασμα τον περασμένο μήνα. Ο Βολόζ καταδίκασε τη «βάρβαρη» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ύστερα από τις επικρίσεις που αντιμετώπισε στη Ρωσία για τις προσπάθειές του να αποστασιοποιηθεί από τη χώρα.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να χρησιμοποιούν ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία τα ρωσικά εμπορικά σήματα να γίνουν πιο αναγνωρίσιμα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Καναδάς: Διορίζει «τσάρο φαιντανύλης» καθώς πλησιάζει η απειλή των δασμών του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsaros-faintanyl-600x450.jpg)
Ο Καναδάς απέκτησε... τσάρο - Το στοίχημα της φαιντανύλης και η αντίστροφη μέτρηση με τους δασμούς
Ο νέος τσάρος αποτελεί την απάντηση που δίνει ο Καναδάς για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των συνόρων με τις ΗΠΑ
![Ιαπωνία: Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο θυγατρική της Eneos με δραστηριότητα στα μέταλλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/about-jxtg-slide-rafinery-ENEOS-600x338.jpg)
Η Eneos στοχεύει στη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, τα τελευταία 7 χρόνια
Η Eneos, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ιαπωνία, ελπίζει ότι θα αντλήσει 2,61 δισ.δολ. απο την εισαγωγή θυγατρικής της
![Δασμοί Τραμπ: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/exports-600x400.jpg)
Σούπερ μάρκετ και εταιρείες ενέργειες προειδοποιούν για αύξηση τιμών λόγω δασμών Τραμπ
Τα κορυφαία εταιρικά στελέχη σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντισταθμίσουν το κόστος που θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ
![Aker BP: Διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό στο γιγαντιαίο κοίτασμα Equinor](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/EQUINOR-FIELD-600x224.jpg)
Μεγαλύτερα ποσοστά σε κοίτασμα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, διεκδικούν Total και Aker BP
Η Aker BP συμμετέχει ήδη με ποσοστό 31,57% και η γαλλική Total με 8,44% στο κοίτασμα της Βορειας Θάλασσας
![Πληθωρισμός ΗΠΑ: Αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/ot_inflation_WORLD-600x352.png)
Δυσάρεστη έκπληξη από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κινήθηκε με ρυθμό 3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο έναντι εκτιμήσεων για 2,9%
![Γραφίτης: Στα σκαριά deal Ζελένσκι και Τραμπ για τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/grafitis-600x316.jpg)
Ο Τραμπ εποφθαλμιά τον γραφίτη της Ουκρανίας - Οι πολύτιμες χρήσεις του μαύρου ορυκτού
Ο τεράστιος υπόγειος ορυκτός πλούτος και ο γραφίτης της Ουκρανίας στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του Τραμπ
![Ρούβλι: Εκτινάχθηκε μετά την αποφυλάκιση αμερικανού δασκάλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/rouvli-600x395.jpg)
Γιατί εκτινάχθηκε απότομα το ρούβλι - Η αντίδραση της κεντρικής τράπεζας
Το ρούβλι εκτινάσσεται σχεδόν κατά 3% έναντι του δολαρίου λόγω των αυξανόμενων ελπίδων για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
![Tesla: Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_kimbal_musk-600x352.png)
Γιατί ο αδελφός του Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla
Αμηχανία προκαλεί η πώληση μετοχών της Tesla από τον Κίμπαλ Μασκ, ο οποίος είναι και στο ΔΣ της εταιρείας
![Coca-Cola: Μπορεί να στραφεί στο πλαστικό λόγω δασμών Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/james-quincey-coca-cola-600x480.jpg)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «ξαναγράφουν» την στρατηγική της Coca Cola
Εάν οι δασμοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταλήξουν να κάνουν τα κουτιά αλουμινίου ακριβότερα θα στραφούμε στο πλαστικό μπουκάλι, είπε ο CEO της Coca-Cola
![Έρευνα και καινοτομία: Το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/unnamed-1-600x400.jpg)
Κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη η έρευνα και η καινοτομία
Η δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.