Για τον Δήμο Καλαμαριάς, τις προκλήσεις και τα προβλήματα της πόλης, αλλά και τις δυνατότητες που διανοίγονται στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης μίλησε στο OT FORUM που διεξάγεται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, η κ. Χρύσα Αράπογλου, υποψήφια Δήμαρχος Καλαμαριάς.

Η κ. Αράπογλου υπογράμμισε ότι η Καλαμαριά είναι η ανατολική αστική ακτή της πόλης : «Θέλω να πιστεύω ότι Θεσσαλονίκη είναι ενιαία» τόνισε. «Είναι το πέταλο γύρω από τον Θερμαϊκό, είναι η καλή μεριά της πόλης», υπογράμμισε υπό την έννοια ότι εδώ δεν εκβάλλουν ποτάμια και δεν υπάρχουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της δυτικής μεριάς.

«Είναι μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στη ΔΕΘ υποστήριξε ότι είναι ο ιστορικός και οικονομικός θεσμός της πόλης, είναι ο βασικός οικονομικός πυλώνας, που θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω δίνοντας στη Θεσσαλονίκη μια πιο «στέρεη ταυτότητα» ως τόπος συνεδριακού τουρισμού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ενώ αυτό το θέμα το «κουβεντιάζουμε πολύ, δεν το έχουμε εξελίξει».

Εκτός πόλης η ΔΕΘ

Σύμφωνα με την κ. Αράπογλου το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος, είναι η έλλειψη σχεδιασμού και σχεδίου. «Το ερώτημα είναι τι πόλη θέλουμε χωροταξικά και πολεοδομικά» διερωτάται και μάλιστα η ίδια υποστηρίζει ότι είναι καλό να φύγει η ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης.

Αναφέρει επίσης ότι η πόλη κινδυνεύει από «επιμέρους προτάσεις και συμφέροντα» που απειλούν να οικοδομήσουν και το «τελευταίο πράσινο, αδόμητο πολεοδομικά» κομμάτι της πόλης.

«Θέλουμε να κρατηθεί αδόμητο το παραλιακό μέτωπο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ώστε να δημιουργηθεί ένα πράσινο πέταλο από το Καραμπουρνάκι μέχρι τη Σχολή Δικαστών. Πρόσθεσε επίσης ότι όταν δεν υπάρχουν κεντρικοί μηχανισμοί για να συντονίσουν μία τέτοια προσπάθεια, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει το μεγάλο βάρος να κινητοποιήσει και να κινητοποιηθεί.

Η ίδια ηγείται του συνδυασμού «Καλαμαριά – Μητέρα Πόλη», ο οποίος «εκπροσωπείται από κόσμο ενός πολύ μεγάλου πολιτικού φάσματος […] ένα ωραίο, μεγάλο, πολύχρωμο ψηφοδέλτιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News