Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι της αγορές Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ενώ επηρεάστηκαν και από το αρνητικό κλίμα της Wall Street.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε μετά από ένα τριήμερο σερί ανόδου, διολισθαίνοντας κατά 0,43%, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερη απώλεια της τάξεως του 0,27%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση κατά 0,16%, αλλά ο Kosdaq υποχώρησε 1,16%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,8%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έχασε 0,25%, ενώ οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον CSI 300 να χάνει 0,92%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας αυξήθηκε 3,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, χαμηλότερα από το αναθεωρημένο ποσοστό του 3,4% τον Ιούλιο. Το CGPI μετράει τις τιμές για τα αγαθά που οι ιαπωνικές εταιρείες χρεώνουν η μία την άλλη. Σε μηνιαία βάση, ο CGPI αυξήθηκε κατά 0,3%, υψηλότερα από το 0,1% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό τον Αύγουστο, φθάνοντας στο 2% σε σύγκριση με το 2,7% που σημειώθηκε τον Ιούλιο. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε από την έναρξη της συλλογής δεδομένων τον Ιούνιο του 1999. Σε εποχικά διορθωμένη βάση, η ανεργία τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,4%, έναντι 2,8% του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές