Σε κλοιό ρευστοποιήσεων είναι και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να επιλέγουν πολύ προσεκτικά και σε πολύ χαμηλά επίπεδα να απορροφήσουν τις προσφορές που βγαίνουν.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,59% στις 1.227,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 46 εκατ. ευρώ.

Η αγορά είναι στα χέρια έμπειρων διαχειριστών, όπως φαίνεται από τις συναλλαγές, με τους αγοραστές να επιλέγουν πολύ προσεκτικά τις εντολές τους, ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Από την άλλη, πολυπληθές το στρατόπεδο των πωλητών, οι οποίοι σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη του πολύμηνου ράλι, ίσως και με μια δόση πανικού για το που θα σταματήσει η τρέχουσα διόρθωση.

Αρνητική ψυχολογία

Η ψυχολογία όμως της πλειονότητας δεν είναι θετική, όσο και αν το ΧΑ απέχει λιγότερο από 10% από τα υψηλά έτους και επισήμως δεν έχει αλλάξει η bull market την οποία διανύει. Μάλιστα, η «ζημιά» που έχει γίνει στους τίτλους – πρωτοπόρους της ανοδικής αγοράς είναι αμελητέα ακόμη σε σχέση με τις επιδόσεις από την αρχή του έτους, με αρκετούς αναλυτές να συστήνουν επομένως ψυχραιμία.

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, Βιοχάλκο, Autohellas, Aegean, Cenergy, ΕΛΧΑ, Eurobank, Quest, Coca Cola, Motor Oil, Εθνική, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντική είναι και η πτώση σε Σαράντη, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Alpha Bank και ΟΤΕ. Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών