Σε αρνητικά εδάφη είναι και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αδυνατώντας να ενεργοποιήσει τους αγοραστές για μια αντίδραση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προηγούμενων ημερών.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,30%, στις 1.242,89 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κύκλο της κατοχύρωσης των μεγάλων κερδών του προηγούμενων μηνών και να ενεργοποιήσει τους αγοραστές που θα απομακρύνουν τους βασικούς δείκτες από τις κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις. Όσο και αν προσπάθησε μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες να εκδηλώσει κάποια αντίδραση, αυτή έπεσε στο κενό, καθώς αποτέλεσαν ευκαιρίες για πωλήσεις σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι επομένως εμφανές ότι η αγορά βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι κατά το οποίο υπάρχουν αλλαγές στα χαρτοφυλάκια, προκαλώντας αναταράξεις σε όλο το μήκος του ταμπλό. Μια αναδιάρθρωση που προφανώς επηρεάζεται και από τη λήξη των παραγώγων της Παρασκευής, και ενδεχομένως να κρατήσει για λίγο ακόμη διάστημα, μέχρι μάλιστα να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα σε μακροοικονομικό επίπεδο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Πειραιώς, Εθνική, Motor Oil, Cenergy, Eurobank, Coca Cola, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Autohellas, Τιτάν και Μυτιληναίος. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών